Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma acollirà el 9 d'octubre el XXIII Festival de Música Antiga

Palma acollirà del 9 d'octubre al 7 de novembre el XXIII Festival de Música Antiga, que organitza l'àrea de Cultura i que enguany comptarà amb cinc concerts en diferents esglésies de la ciutat, dues dels quals estaran a Sant Jordi i La Real.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras i el director de Simfovents Palma, Francisco Valero-Terribas, acompanyats d'alguns dels components d'Ars Musicae, han presentat aquest divendres el programa.

Segons han explicat, el cicle té com a principal objectiu combinar el patrimoni històric artístic de les esglésies de Palma, que formen part del patrimoni cultural de 'Ciutat', amb el patrimoni musical dels segles XIII al XVIII.

Els músics que participen en el cicle interpreten peces antigues que recuperen per a l'ocasió, i molts utilitzen instruments musicals originals de l'època.

Beethoven i Bach

Enguany el programa comptarà amb música de Beethoven, Bach, danses cortesanes del Renaixement i del Barroc, música de la Península Ibèrica del segle XVI o comèdia de Mollière i Jean-Baptiste Lully (s.XVII), interpretades per músics com Jaume Compte i Guillermo Femenias, Lina Tur o col·lectius com Solnegre i Ars Musicae.

A més, seguint un dels principals objectius de la regidoria de Cultura, el cicle arribarà amb dos concerts a les esglésies de Sant Jordi i La Real.

Segons ha explicat el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, s'ha descentralitzat el cicle per a promoure que el públic conegui o redescobreixi el patrimoni que amaguen els barris de la ciutat, més enllà de les esglésies del centre de Palma. A més, ha afegit, es vol fomentar l'accés a la cultura a les persones que viuen en les zones més perifèriques del municipi.

Contreras també ha destacat que el Festival de Música Antiga vol posar en valor el treball de molts músics per a la recuperació i interpretació de la manera més fidel possible d'aquest patrimoni musical, fruit d'un treball llarg i exhaustiu que en alguns casos implica anys de recerca i estudi.

El concert inaugural serà el divendres 9 d'octubre a les 20.00 hores a l'església de la Mercè de la mà de SimfoVents Palma amb un programa dedicat a Ludwig van Beethoven, en commemoració de l'Any Beethoven.

El següent concert ja serà fora del centre de la ciutat, el 10 d'octubre a les 18.00 hores en la parròquia de Sant Jordi, que acollirà el concert de Jaume Compte i Guillermo Femenias 'Altamar. Danses de Renaixement i Barroc'.

El dissabte 17 d'octubre a les 18.00 hores, el Festival de Música Antiga arribarà a l'església de la Real, amb un concert de partitas de Bach a càrrec de Lina Tur.

El 24 d'octubre a les 20.00 hores a l'església de Sant Felip Neri Solnegre interpretarà música de la Península Ibèrica del segle XVI.

Per a tancar el festival, el 7 de novembre Ars Musicae presentarà 'La música que feu ballar el rei Sol', amb el programa 'Le bourgeois gentilhomme', una comèdia-ballet en cinc actes de Molière (1622-1673) i Jean-Baptiste Lully (1632-1687).

Tots els concerts seran gratuïts i per a complir amb les normatives sanitàries actuals el públic podrà descarregar-se prèviament la seva invitació a través de la web www.palmacultura.cat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.