Setmanari d'informació local - 138 anys

ERC reivindicarà a Madrid que arribin fons europeus a Menorca

Més per Menorca s'ha reunit a Barcelona amb el senador Bernat Picornell i amb la diputada del Congrés espanyol Marta Rosique per repassar els «temes menorquins més urgents».

La formació ha celebrat que farà valdre «la seva força» a Madrid (a través dels representats d’Esquerra Republicana al Congrés i Senat) per aconseguir que arribin el màxim de fons europeus i partides extraordinàries a l’illa.

Al respecte, han recordat que la Unió Europea injectarà 140.000 milions d’euros a l’Estat espanyol com a mecanisme de recuperació dels efectes de la crisi derivada de la pandèmia i que està per veure quina part d’aquests doblers arriben a Menorca.

«Els fons europeus són una gran oportunitat per a reconstruir l’economia «en verd» i amb la mirada posada en un model més diversificat i que no depengui només d’un sector. Cal recordar que els principis que inspiren el Fons Europeu de reconstrucció van en la línia del programa econòmic que Més per Menorca ha defensat sempre», ha dit el coordinador del partit, Damià Moll.

També han assistit a la reunió els diputats Patrícia Font i Josep Castells, qui aquest dimarts ja va recordar a la presidenta Armengol que les Illes «poden tenir dificultats per presentar projectes ambiciosos’ com els que sol·licita la UE i, que per això, cal defensar un règim específic per a territoris fragmentats i perifèrics com les illes». A més, «es tracta de territoris molt vulnerables a nivell mediambiental i de biodiversitat, i que mereixen una atenció especial», ha recalcat Moll a Barcelona després de la reunió.

En aquest sentit, han subratllat que el grup d’Esquerra Republicana al Congrés i Senat té capacitat d’incidència envers el Govern espanyol respecte el Pla Nacional de Reformes que Espanya ha de presentar a Brussel·les el 15 d’octubre i que definirà com es reparteixen aquests fons europeus.

Altres qüestions que Esquerra defensarà al Congrés i Senat són les inversions estatutàries pendents pel Port de Ciutadella i el centre d’interpretació de la Reserva de la Biosfera a s’Enclusa, la necessitat de l’OSP Menorca-Barcelona o la millora del finançament autonòmic i desplegament del REIB, el que permetria poder diversificar l'economia i afrontar millor l’adversitat que suposa la crisi de la COVID19.

Finalment, han assenyalat que aquesta reunió s’ha emmarcat en el calendari de reunions periòdiques que mantenen ambdues formacions per dur a Madrid les reivindicacions de Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.