Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 49 grups escolars estan en quarantena a les Balears

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha informat durant la compareixença posterior al Consell de Govern sobre les dades d'incidència de la Covid-19 als centres educatius de les Illes Balears relatius a la setmana anterior, del 28 de setembre al 2 d'octubre, i d'acord amb la informació que han recollit els centres educatius i la unitat específica de salut, EDUCOVID, destinada a seguir la Covid-19 en els centres educatius de les Illes.

Durant la setmana passada, un total de 4 docents -2 a Mallorca i 2 a Eivissa- han donat positiu en una prova PCR a les Illes Balears, 5 menys que la setmana passada, en què se’n detectaren 9. Aquesta xifra representa el 0,02% dels 16.340 docents que hi ha als centres educatius de les Illes Balears. D'altra banda, el nombre de docents que es va posar en quarantena és de 13, dels quals 9 a Mallorca i 4 a Eivissa.

Pel que fa a l'alumnat, 81 alumnes han donat positiu, xifra que suposa el 0,05% d'alumnes, mentre que la setmana anterior donaren positiu 123 alumnes. Per illes, d'aquests 81 positius, 56 són de Mallorca, 2 de Menorca, 20 d'Eivissa i 3 de Formentera. Aquestes dades demostren una davallada notable a Mallorca (la setmana anterior hi va haver 98 positius) i una sensible davallada a Eivissa (la setmana anterior foren 24 positius), mentre que Menorca es manté estable i a Formentera es passa d'1 a 3 positius. D'altra banda, s'han posat en quarantena 159 alumnes, fet que suposa un 0,09 % de l'alumnat incorporat. D'aquests, 113 a Mallorca, 2 a Menorca, 40 a Eivissa i 4 a Formentera.

Pel que fa als grups en quarantena, s'estima que la setmana passada es varen posar 31 grups en quarantena, mentre que l'anterior havien estat 34. D'aquests, 19 són de Mallorca, 2 de Menorca, 9 d'Eivissa i 1 de Formentera. Actualment, per tant, hi ha 49 grups en quarantena activa, sumant els 31 d’aquesta setmana amb els que continuen en quarantena dels 10 dies anteriors. Això suposa el 0,7% del total de grups de les Balears. Pel que fa al nombre de centres amb grups en quarantena, n’hi ha 31, dels quals 19 a Mallorca, 2 a Menorca, 9 a Eivissa i 1 a Formentera.

Quant a la proporció d’estudis de contacte que donen negatiu aquesta setmana passada torna a ser de més del 80%, amb un lleuger augment respecte de la setmana anterior.

Dades acumulades

Pel que fa als cribratges, la setmana passada es varen cribrar 341 alumnes i 30 professors d’un total de 14 col·legis. D’aquests cribratges, només 2 proves han donat positiu i 125 negatiu. La resta està pendent de resultat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.