Setmanari d'informació local - 138 anys

Trump torna a la Casa Blanca tot i que el seu estat de salut és una incògnita

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha sortit de l’hospital militar on estava ingressat per curar-se de la Covid-19 i ha tornat a la Casa Blanca. Seguint el seu estil, ha fet del seu retorn un espectacle: ha arribat en helicòpter al jardí de la residència oficial, ha pujat les escales mentre saludava a la premsa i, un cop a dalt, s’ha tret la màscara i ha fet una llarga mirada desafiant.

La curta estada de Trump a l’hospital (només dos dies), el fet d’haver estat tractat amb un fàrmac experimental i la negativa de l’equip mèdic de compartir les proves diagnòstiques fan malfiar de l’estat de salut real del president, que havia hagut de suspendre la campanya electoral per a les eleccions del mes vinent. A més, també hi ha el temor que Trump no respecti les mesures preventives com ha fet fins ara i cada acte de campanya es converteixi en un contagi en massa.

Segons mitjans dels EUA com la CNN, el metge de Trump, Sean Conley, va atendre la premsa durant el retorn del president, però va donar pocs detalls sobre l’estat de salut i les mesures de precaució per a protegir els membres de l’equip de Trump. Segons que va dir, la Casa Blanca compta amb un equip mèdic des d’on es farà seguiment al president, però es va negar a dir quan ha estat el darrer cop que ha tengut una PCR negativa o quin va ser el resultat de l’exploració pulmonar.

Conley va argumentar que la privacitat de Trump li impedia de revelar-ho, tot i que sí que va oferir detalls molt concrets per a reforçar el discurs de la seva millora mèdica. Segons que ha dit, se li ha administrat una nova dosi de l’antiviral remdesivir i ha continuat prenent dexametasona, un esteroide.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.