Setmanari d'informació local - 138 anys

Intenten tapiar una antiga oficina bancària amb dos sensesostre dins a Palma

Agents de la Policia Local han paralitzat aquest dimarts el tapiat d'unes oficines en desús d'una sucursal bancària a Palma, on pernocten dues persones sensesostre, segons ha informat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mallorca.

En declaracions a Europa Press, la portaveu de la PAH, Ángela Pons, ha explicat que dues persones en situació de pobresa estan utilitzant l'oficina bancària com a habitatge des que varen ser desallotjades de l'assentament del parc Pocoyó. Una d'aquestes persones és una dona d'edat avançada i amb una patologia oncològica i ha estat qui ha avisat la Plataforma.

El local, a l'avinguda Gabriel Alomar, havia estat fa temps una oficina de Sa Nostra. Des de la PAH sostenen que en dies anteriors persones -a les quals assenyalen com a veïns de la zona- varen intentar tancar el lloc amb reixes.

Segons la seva versió, aquest dimarts cap a les 8.30 hores els dos sensesostre instal·lats al local s'han trobat diversos obrers tapiant l'entrada, amb ells dins. Després de telefonar a la Policia Local, dos agents s'han personat i en poder presentar els obrers cap permís, s'ha ordenat la paralització de l'obra. Els obrers s'han retirat deixant part de la construcció que havien començat a aixecar.

Pons ha afirmat que els obrers han manifestat que havien estat contractats per un veí. La portaveu de la PAH ha acusat els residents que viuen en els pisos sobre el local d'haver amenaçat els dos sensesostre recentment.

En aquesta línia, Pons ha lamentat que aquests fets són «una crida a l'odi» cap a les persones en situació de pobresa i ha demanat dirigir els esforços a «demanar lleis justes» per a garantir el dret a l'habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.