Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba la tercera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear

El tinent de batle de Cultura i Benesar Social, Antoni Noguera, i el cap de projectes del Grup Enderrock, Jordi Novell, han presentat la tercera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear amb l'objectiu de reconèixer i donar visibilitat als músics i la producció discogràfica illenca. La gala de lliurament se celebrarà el dijous 26 de novembre al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, plantejada com una festa amb actuacions i estrenes en directe i la participació dels músics, la indústria musical illenca i les institucions culturals de les Balears.

Els Premis Enderrock de la Música Balear són el resultat del treball realitzat fins ara amb la convocatòria anual dels Premis Enderrock 2020 ¿ XXII Premis de la Música Catalana, el concurs Sona9 d'artistes emergents i la publicació digital musical mensual EDR Balears. El Grup Enderrock publica des de fa 25 anys la revista musical Enderrock, a més de les capçaleres 440Clàssica&Jazz i Sons de la Mediterrània i el setmanari digital EDR (que inclou les edicions mensuals EDR Balears i EDR Valencià).

En la seva tercera edició, durant la gala dels Premis de la Música Balear es farà lliurament d'un total de setze guardons, dividits en dues tipologies: premis de la crítica i premis de la votació popular. Optaran als premis tots els discos d'artistes balears publicats en qualsevol format en el darrer curs, entre el setembre del 2019 i l'agost del 2020, en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d'autor, folk, jazz i clàssica. Els Premis de la Música Balear garantiran la presència de propostes musicals d'arreu de les Illes Balears i Pitiüses.

Categories

Els premis de la crítica inclouran el Premi d'Honor, el Premi a la Trajectòria, el Premi al millor disc de l'any, el Premi al grup revelació i el Premi Especial del Jurat. L'elecció dels discos i artistes elegits en aquesta tipologia anirà a càrrec d'una taula de crítics seleccionats entre periodistes i professionals de la música de les Illes Balears i les entitats organitzadores.

Per altra banda, els 11 premis de votació popular constaran de les següents categories: Millor artista de l'any, Millor disc de pop-rock, Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica), Millor disc de folk i noves músiques, Millor disc de cançó d'autor, Millor disc de jazz, Millor disc de clàssica, Millor disc en llengua no catalana, Millor cançó, Millor directe i Millor disc revelació.

Calendari

Els premis de votació popular tendran dues fases de votació. La primera volta s'ha obert avui dimarts 6 d'octubre a través del web www.premismusicabalear.cat, i estarà oberta fins el proper 23 d'octubre. En la segona (i darrera) fase de votació, els finalistes seran només els tres artistes més votats en cada categoria. Els resultats finals de la votació popular es donaran a conèixer durant la gala d'entrega dels Premis de la Música Balear al Teatre Municipal Xesc Forteza, el 26 de novembre de 2018.

Imatge i suports

La imatge d'aquesta edició dels Premis és obra del dissenyador maresmenc Manuel Cuyàs i té una certa inspiració brossiana. L'objectiu del disseny és visibilitzar la presència de les quatre illes.

Els Premis de la Música Balear són una iniciativa impulsada pel Grup Editorial Enderrock i l'Obra Cultural Balear, i el suport de l'Ajuntament de Palma, el Govern de les Illes Balears, i el patrocini d'Estrella Damm.

«Una vegada acabat amb èxit, el Concurs Pop Rock ens posam en marxa amb els Premis Enderrock, des del compromís constant de donar suport a la creació musical de les Illes Balears, en aquest cas fent èmfasi en la música produïda en llengua catalana», ha dit Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.