Setmanari d'informació local - 138 anys

Extinction Rebellion desfila a Eivissa per a conscienciar sobre l'ús compulsiu de la moda ràpida i els seus efectes

El moviment Extinction Rebellion va protagonitzar aquest passat dimarts a Eivissa una desfilada per a conscienciar a la població sobre l'ús compulsiu de la moda ràpida i les seves conseqüències tant en l'àmbit social com mediambiental.

Segons ha explicat el col·lectiu, l'objectiu era recordar que l'actual estil de vida «sobrepassa» els límits del planeta. Aquesta desfilada s'ha emmarcat dins de la 'Tercera Rebel·lió' de la plataforma, que tendrà lloc fins al 13 d'octubre en ciutats europees per a exigir als governs que prenguin mesures «reals» contra la crisi climàtica i ecològica.

El moviment Extinction Rebellion ha assegurat que «els governs han fallat en la seva responsabilitat d'atallar la crisi del clima» i la indústria de la moda és la segona més contaminant, segons dades de l'ONU.

De fet, el col·lectiu ha explicat que la producció mundial de roba i calçat genera el 8 per cent de les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle, una xifra molt superior a la de tots els vols i transports marítims internacionals junts. A més dels problemes mediambientals, també destaquen les «deplorables» condicions laborals dels treballadors del sector tèxtil, han lamentat.

A l'Illa, la iniciativa compta amb el suport del 'Fashion Revolution Eivissa', un moviment global present en més de cent països que treballa per una indústria de la moda més sostenible i que valori a les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.