Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 40 persones migrants han arribat en barca a Mallorca i Cabrera

Gairebé quaranta persones migrants viatjaven a bord de tres barques que aquest dimecres al matí han estat localitzades a les Balears, segons informen fonts de la Delegació del Govern espanyol. La primera ha desembarcat a Cala Figuera, Santanyí. Al principi la Guàrdia Civil ha localitzat set persones, encara que poc després el balanç s'ha ampliat a dotze.

Posteriorment s'ha informat de la localització al sud de Cabrera de dues barques més. En elles viatgen al voltant de 25 persones, la qual cosa elevaria el balanç de la jornada de persones migrants arribades a Mallorca a prop de 40. Aquest 2020 són ja 54 les pasteres arribades a les costes de Balears, amb 671 persones a bord.

Donada la situació sanitària, a les persones migrants que arriben a les Balears de manera irregular les hi sotmet a proves PCR, i en cas de donar positiu per coronavirus se'ls aïlla fins que superin la malaltia. Els no contagiats són traslladats a la Península perquè les organitzacions del tercer sector es facin càrrec d'ells, davant el tancament generalitzat dels centres d'internament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.