Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jutjat arxiva la querella del PP contra MÉS pel cas Contractes

21/02/2020 El exjefe de campaña de MÉS per Mallorca, Jaume Garau. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha arxivat les diligències derivades de la querella del PP contra persones vinculades a MÉS per Mallorca, a les quals s'acusava de presumpta corrupció.

La magistrada Victoria Pelufo acorda el sobreseïment provisional considerant que no ha quedat acreditada «la comissió de cap il·lícit per part de cap dels querellats», dels quals diu que «varen explicar de manera coherent» el procediment en els contractes.

És la segona vegada que s'arxiva la investigació del cas Contractes. En 2017 es varen obrir diligències en un altre Jutjat a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, i varen ser arxivades al març de 2019. Al marge d'aquest procediment, el PP havia presentat, a l'agost de 2018, una querella contra diversos dels investigats.

En particular, la querella incloïa l'excoordinador de la campanya electoral de MÉS, Jaume Garau, i dues de les seves empreses; l'exconsellera de Transparència i Cultura, Ruth Mateu -qui va dimitir quan es va obrir la primera investigació-; l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila; l'exdirector de l'IEB, José Ramón Cerdà; l'exdirector de l'Agència de Turisme, Pere Muñoz; i l'expresident del Consell de Formentera, Jaume Ferrer. Els imputava presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i frau.

La magistrada remarca que, després que compareguessin els investigats al jutjat i contestessin a totes les qüestions que se'ls varen formular, el PP no ha sol·licitat cap altra diligència d'investigació.

«En les seves respectives declaracions varen explicar de manera coherent quin era l'objecte dels seus contractes, el motiu de la seva participació en la licitació dels mateixos, i perquè consideren que el preu fixat per a licitar als mateixos era el de mercat», apunta.

Així mateix, la jutge declara acreditat que les ofertes dels contractes «es varen dur a terme dins el marc legal». «No s'ha constatat que s'haguessin fraccionat els contractes per a evitar o eludir requisits de publicitat, per a d'aquesta manera afavorir les empreses investigades», incideix.

Després de conèixer l'arxiu, l'actual portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha celebrat la decisió de la jutgessa i ha considerat demostrat que la querella del PP «només era una maniobra partidista i un intent de tornar a instrumentalitzar la Justícia». Ensenyat ha lamentat que el PP intentés «revifar un cas que mai ha existit, estirant unes acusacions sense fonament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.