Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca lamenta les labors que duu a terme Medi Ambient en els torrents

43743

El GOB Menorca ha dirigit un escrit de protesta al conseller de Medi Ambient del Govern per la manera que s'estan duent a terme les labors per a garantir la circulació de l'aigua pels torrents de Menorca. «A l'enorme destrossa de biodiversitat s'hi ha de sumar una pèrdua molt gran de terra fèrtil i una contradicció frontal amb la normativa vigent».

«Les darreres actuacions fetes a zones de Ferreries i d'Alaior mostren, com ja ha passat en ocasions anteriors, una eliminació total de la vegetació interna de les lleres, de la fauna associada, així com de quasi tota la vegetació de vorera», han criticat.

«Els torrents han de permetre la circulació de l'aigua. Però es tracta d'espais que acullen fauna i flora valuosa, moltes vegades amb figures clares de protecció», expliquen. Segons ha apuntat el GOB, la normativa vigent ja diu que, amb caràcter general, no s'ha d'afectar la vegetació de ribera i que s'ha de limitar l'ús de maquinària dins el llit dels torrents.

«A Menorca, la pràctica habitual del Departament de Recursos Hídrics, organisme responsable de fer o autoritzar actuacions, continua sent posar les excavadores dins els torrents i arrasar absolutament amb tota la vida natural que hi ha».

«Davant aquesta manera de fer les coses, a l'estil de quan no es tenien en absolut en compte cap dels criteris de la sostenibilitat», el GOB ha demanat al Conseller de Medi Ambient que es cerquin garanties perquè Recursos Hídrics deixi de ser un departament «identificat amb una sensibilitat ambiental nul·la i poc mereixedor d'estar incorporat en una conselleria que ha de treballar per fer compatibles les activitats humanes amb la conservació ambiental».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.