Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Sant Llorenç nomena Rafa Nadal fill adoptiu per la seva implicació i aportació econòmica després de la torrentada

10/10/2018 Rafa Nadal ayuda en labores de limpieza en Mallorca. El Ayuntamiento de Sant Llorenç des Cardassar nombrará este viernes al tenista Rafa Nadal hijo adoptivo de la localidad por su implicación, intervención y aportación económica para los damnificados por la 'torrentada' del 9 de octubre de 2018 y le dedicará una calle del municipio. POLITICA JORDI COTRINA

JORDI COTRINA

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar nomenarà aquest divendres el tennista Rafa Nadal fill adoptiu de la localitat per la seva implicació, intervenció i aportació econòmica per als damnificats per la torrentada del 9 d'octubre de 2018 i li dedicarà un carrer del municipi.

Segons ha informat el consistori en un comunicat a les 13.00 hores està prevista la celebració d'un minut de silenci en record i homenatge als damnificats i a les persones que varen perdre la vida en la «fatídica torrentada» que va afectar el Llevant de Mallorca ara fa dos any i que va ocasionar quantiosos danys materials i «un gran dolor per la mort de 13 persones».

Després del minut de silenci, està prevista la celebració d'un ple que aprovarà la declaració de fill adoptiu de Sant Llorenç al tennista de Manacor. L'Ajuntament ha subratllat que la localitat va poder ràpidament «caminar cap a la normalitat» gràcies a la generositat i l'altruisme de milers persones, entre les quals es troba Rafa Nadal, que no només es va sumar als exèrcits de voluntaris que «varen ajudar amb les seves mans a retirar el fang sinó que també va organitzar una cursa solidària i va donar un milió d'euros per a tots els damnificats». Sant Llorenç ha remarcat «l'amor i l'afecte del tennista cap al municipi i els seus habitants, que ha quedat més que demostrat, i per als veïns de la localitat és una persona especial que mereix el reconeixement».

Aquest divendres es compleixen dos anys de les greus inundacions que va patir el Llevant de Mallorca el 9 d'octubre de 2018, que va deixar 13 víctimes mortals, a més d'importants danys materials xifrats en milions d'euros. Les inundacions varen ser causades per una tempesta amb intenses pluges que va tenir lloc l'horabaixa del 9 d'octubre de 2018. Aquest fenomen va abastar uns 232 km2 dels municipis mallorquins de Sant Llorenç, Artà, Son Servera, Manacor i Capdepera, amb una població afectada de unes 35.000 persones. La localitat més perjudicada va ser Sant Llorenç, un municipi d'uns 8.000 habitants. La recerca de víctimes va durar dies i es varen mobilitzar milers de voluntaris civils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.