Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern declararà la cultura bé essencial

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, s’ha reunit aquest dijous amb representants del sector cultural de les Illes Balears, per tal d’analitzar la situació actual del sector a conseqüència de la Covid-19, els projectes posats en marxa pel Govern per donar-hi resposta i les mesures preses per tal de garantir la seguretat sanitària.

La trobada, que s’ha dut a terme a Ca n'Oleo, ha comptat amb la participació de 27 representants, entre d’altres, dels àmbits de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la música, els teatres privats, les sales de concerts, les fires i festivals, els exhibidors de cinema el còmic, la literatura, l’edició, la dansa, el circ i la gestió cultural.

Durant la reunió, la presidenta ha informat els presents que el Govern aprovarà una proposta de suport al sector cultural que inclourà la declaració de la cultura com a bé essencial. «D’aquesta manera, es fa explícit, una vegada més, el compromís de l’Executiu amb la cultura i amb les entitats i persones que s’hi dediquen, com a bé públic i essencial per a la societat que és», han explicat. Aquesta declaració implica que el Govern donarà prioritat a la cultura i el sector cultural i que tendrà en compte les seves especificitats en contextos com l’actual, en què l’emergència sanitària obliga l’administració a aplicar restriccions en tots els àmbits per tal de garantir la seguretat sanitària.

Una vegada acabada la trobada, la consellera Pilar Costa ha agraït la implicació del sector cultural i ha ressaltat el treball que s’ha dut a terme conjuntament amb el Govern per tal d’elaborar i implementar les mesures més adequades per a fer front a la pandèmia i pal·liar els efectes que ha tengut en el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.