Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMECO impugna la decisió del Govern de tancar els parcs infantils

43773

L'Associació d’Empresaris de Parcs Infantils de Mallorca, adscrita a PIMECO, ha impugnat la decisió del Govern de tancar els seus establiments com a mesura per a frenar els efectes de la Covid-19. El president de la patronal i la presidenta de l’Associació de Parcs Infantils han presentat l’escrit davant la Conselleria de Salut.

PIMECO considera que «es produeix un greuge comparatiu amb altres sectors com la restauració, l’hosteleria o el comerç. A tots aquests establiments s’ha fet una regulació pròpia per a evitar contagis i que suposa la continuïtat d’activitat d’aquests locals. A més, el Govern ha permès la realització d’altres activitats que suposen concentració de persones a un mateix espai».

Els parcs infantils duen tancats des del passat 11 de setembre i, segons afirmen, la decisió de la Conselleria de Salut suposa lapidar la seva economia prou castigada des del passat mes de març. Els parcs infantils varen tancar el 12 de març i fins al 28 de juny no pogueren tornar a obrir. Durant els mesos de juliol i agost, la seva facturació no ha arribat ni al 25%. A la baixada en picat d’ingressos se suma la inversió feta per adaptar els locals i poder complir amb totes les normes higièniques i de seguretat que marca Salut.

El 75% dels propietaris de parcs infantils paguen actualment el 100% per cent de la quota d’autònom sense rebre cap prestació. Paguen, a més, les despeses de lloguers, seguretat social dels treballadors, aigua, llum, etc encara que els locals romanen tancats. El president de Pimeco, Toni Fuster, demana que es donin ajudes específiques per a aquest sector perquè «han estat oblidats». PIMECO recorda que als espais d’oci infantil «no s’ha produït cap contagi mai».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.