Setmanari d'informació local - 138 anys

Els músics de les Balears demanen un «rescat» al Govern

El passat dijous es va celebrar a ca n'Oleo una trobada entre el Govern i el sector cultural per a analitzar la situació actual provocada per la crisi de la Covid-19. Per part dels músics -que per primera vegada varen tenir representació en aquest àmbit- varen assistir Ignacio Simó Orpi (Promúsics Mallorca) i Danilo Martínez Boerr (en nom de les associacions de músics d'Eivissa, Menorca i Pollença).

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, varen anunciar que l'executiu declararà la cultura com a bé essencial per a després obrir una ronda de diàleg entre els assistents.

En el torn de paraula dels músics varen destacar la necessitat urgent d'«accions decidides» per a «rescatar» els artistes, desprotegits des de la irrupció de la pandèmia, i els professionals que han quedat totalment exposats davant «una temporada inexistent». També es va tractar l'actual normativa que prohibeix menjar i beure durant espectacles culturals que es duguin a terme en recintes tancats, en considerar que atempta contra la viabilitat econòmica d'aquests esdeveniments sense suposar una major diferència respecte a activitats d'hostaleria en què sí està permés. A més, varen traslladar les següents propostes per al sector: la creació d'un marc normatiu per a actuacions a l'aire lliure, agilització dels processos de subvencions, millorar la gestió del SEPE en relació als artistes, la creació de la categoria 'Espais de cultura viva' per a establiments i una llicència d'activitat intermèdia entre bar i cafè concert com a forma d'augmentar el nombre d'espais dedicats a l'activitat musical.

Després de la reunió, els músics varen indicar que continuaran treballant de manera conjunta en la recerca de propostes i solucions, a més de quedar a l'espera de les accions necessàries perquè la declaració de la cultura com a bé essencial «no quedi en una simple exposició d'intencions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.