Setmanari d'informació local - 138 anys

L'accés al cementeri de Palma durant Tots Sants només serà possible amb cita

L'accés al cementeri de Palma del 30 d'octubre al primer de novembre només serà possible amb cita, segons ha informat aquest dimarts el batle de Palma, José Hila, qui ha assegurat que l'objectiu principal d'aquesta nova mesura és evitar aglomeracions per la crisi del coronavirus.

Durant una roda de premsa, el batle que ha explicat que aquesta invitació podrà sol·licitar-se en la pàgina web del cementeri, emplenant un formulari, o a través d'un número de telèfon que l'entitat posarà a la disposició dels usuaris a partir del 19 d'octubre. A més, Hila ha demanat a la ciutadania que «eviti visitar el cementiri durant aquests dies, que avanci la visita o que l'endarrereixi, per a així prioritzar la salut per damunt de tot».

Aquest nou dispositiu contempla altres mesures com l'aforament limitat, les entrades escalonades, la creació de torns d'accés, la neteja del recinte durant el migdia, l'augment de vigilància i un registre de visitants.

Cementeri dividit en zones

Per part seva, el gerent del cementeri, Jordi Vila, ha explicat que el recinte estarà dividit en tres zones i cadascuna comptarà amb una invitació específica, és a dir, si algú vol visitar dues zones diferents, haurà de sol·licitar dues passis diferents, un per a cada àrea.

Així, cada formulari completat permet l'accés a un màxim de sis persones, i ha indicat que, aquelles famílies o grups que realitzin la visita més de sis usuaris, hauran d'emplenar un segon formulari.

A més, hi haurà dos torns de visita, un de matí (de 08.00 a 14.00 hores) i un altre d'horabaixa (de 15.00 a 21.00 hores), i en cadascun d'ells només podrà haver-hi 6.000 persones simultàniament. Així, en la zona 1, que acull la part més antiga del recinte, l'aforament màxim serà de 1.168 persones; mentre que en la zona 2, la part nova de Sant Valentí, podrà haver-hi 3.813 usuaris, i en la zona 3, 1.072.

Al migdia, tancarà

L'horari d'accés estarà escalonat en franges horàries i el centre romandrà tancat al migdia durant una hora, perquè l'equip de seguretat pugui verificar que no queda cap visitant del torn de demà i efectuar les desinfeccions programades.

A més, per a evitar la concentració de persones a l'interior del recinte, enguany s'han suspès els actes tradicionals que se solen celebrar en el cementiri, com les misses, els concerts i els homenatges a les víctimes de la repressió.

Així mateix, els accessos exteriors estaran equipats amb controladors i dispositius electrònics per a escanejar les invitacions, i, per a mantenir l'ordre a l'interior del recinte, hi haurà 21 controladors, agents de la Policia Local, dues patrulles interiors i una unitat medicalitzada.

Els cementeris d'Establiments i Sant Jordi no tendran aquestes mesures

Finalment, Vila ha destacat que cap d'aquestes mesures s'aplicarà en els cementiris d'Establiments i Sant Jordi, ja que, en ser recintes petits i d'estil rural, no solen acollir a tanta gent com el de Palma.

Per part seva, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior i president de l'Empresa Funerària Municipal, Alberto Jarabo, ha precisat que unes 25.000 persones visiten cada any el cementiri durant Tots els Sants. «El més fàcil hauria estat tancar, però alguns familiars ens havien fet arribar la necessitat de visitar als seus difunts en aquests dies», ha admès Jarabo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.