Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

L’Arxiu del So i de la Imatge del Consell rep l’arxiu audiovisual de Tramuntana TV

Des d'aquest dijous, l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca (ASIM), que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, custodia l’arxiu audiovisual de Tramuntana TV. Són 671 cintes de vídeo VHS que contenen les emissions de la televisió local d’Alaró entre els anys 1988 i 2004. Una vegada signat el conveni de donació, els tècnics de l’ASIM iniciaran el procés de descripció i digitalització del fons per posar-lo a l’abast del públic i personal investigador.

La signatura del conveni de donació l’han feta el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, per part del Consell, i Franc Noguera, per part de Tramuntana TV. A l’acte hi han assistit també la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, i el director de l’ASIM, Francesc Bonnín.

L’arxiu audiovisual de Tramuntana TV recull la programació d’una televisió local de Mallorca i és un exemple clar de la informació de proximitat que es va fer a l’illa des de finals dels anys 80. El fons inclou els esdeveniments culturals, polítics, festius i esportius més destacats dels municipis d’Alaró, Binissalem i Consell de prop de 20 anys d’existència.

El Consell de Mallorca considera que és un material amb valor històric, social i documental, per la qual cosa s’ha d’inventariar i ha de passar a formar part del fons del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.