Setmanari d'informació local - 139 anys

Més per Menorca demanarà al Congrés per la falta d'atenció presencial a les oficines del SEPE

Més per Menorca ha presentat aquest dijous una bateria de preguntes, a través de la diputada d'Esquerra al Congrés Marta Rosique, per conèixer quina atenció estan oferint a Menorca les oficines del SEPE i la Seguretat Social.

En concret, l'escrit demana si s'està fent atenció presencial i telefònica a l'Institut de Seguretat Social de Menorca i a les dues oficines de què disposa el SEPE a l'illa i també quants funcionaris s'hi dediquen i en quins horaris. Sobre el personal, Més per Menorca també vol conèixer quants treballadors tenen en plantilla aquests dos organismes i quin percentatge està fent teletreball.

Finalment, els menorquinistes interroguen el Govern espanyol sobre el nombre de sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital que s'han tramitat a l'oficina de l'Institut de Seguretat Social de Menorca per a cadascun dels mesos de juny, juliol, agost i setembre del 2020 i quantes d'aquestes peticions han estat ja resoltes.

«La ciutadania està patint la paralització de serveis públics essencials en el moment que més els necessita, malgrat que l'Estat d'Alarma va finalitzar el mes de juny», ha apuntat el diputat Josep Castells, qui ha recordat que ara mateix resulta «impossible» obtenir una cita presencial a les oficines de les Balears i que és molt habitual «el col·lapse de les línies d'atenció telefònica i els 'errors' en els webs d'aquests organismes».

«En un moment com l'actual, d'augment de la demanda, és imprescindible recuperar l'atenció presencial –encara que no sigui al 100%– per evitar que la població, especialment la més desafavorida, quedi desemparada i a mercè de vies telemàtiques saturades i poc operatives», ha sentenciat Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.