Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern afirma que continuarà sancionant el lloguer turístic il·legal mentre el Suprem no dicti el contrari

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha aclarit aquest dijous que es continuarà sancionant el lloguer turístic il·legal a les Balears mentre no hi hagi una sentència ferma del Tribunal Suprem que falli contra els postulats del Govern, dins del procediment per la sanció de 300.000 euros a Airbnb.

En declaracions als mitjans, Negueruela ha recordat que la sanció d'Airbnb està pendent de la resolució del Suprem, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) donés la raó a l'empresa anul·lant la multa. En aquest sentit, el conseller ha argumentat que amb una sanció recorreguda no poden «sancionar dues vegades pel mateix fet» a aquesta empresa.

No obstant això, Negueruela ha insistit que «la inspecció continuarà actuant» i en què «se sanciona i se sancionarà» a les empreses que incorrin en il·legalitat mentre no hi hagi una sentència ferma. Si el Suprem dictaminés en contra del Govern, llavors sí que podrien decaure les multes.

Amb tot, el conseller ha reconegut que la situació genera «una certa inseguretat jurídica» tenint en compte la sentència del TSJIB. El Govern considera que alguns dels aspectes que s'han qüestionat en la normativa autonòmica «haurien d'anar al Constitucional».

A més, el titular de Turisme ha declarat que aquest mateix dijous ha donat instruccions «perquè es mantinguin totes les actuacions que estiguessin obertes». D'altra banda, Negueruela ha matisat que durant aquests mesos s'han destinat inspectors a la vigilància de les mesures pel COVID-19, i que a causa de la pandèmia no hi ha una important activitat ni de plataformes de lloguer vacacional ni de turisme en general.

El conseller ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans respecte a la notícia publicada pel diari 'Última Hora', que informava que el Govern ha deixat d'obrir expedients sancionadors a plataformes que anuncien pisos sense la llicència corresponent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.