Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix a Porreres la primera Comicteca de la Part Forana

El mes de gener de 2020 Pedro J. González, Policia Tutor de l'Ajuntament de Porreres, es va proposar un ambiciós projecte: dotar el municipi d'un nou espai atractiu per als adolescents i al seu torn dinamitzar la cultura impresa en paper entre un públic tan acostumat al digital.

Amb aquesta idea en ment es va forjar la creació de la primera Comicteca de la Part Forana i segona a les Balears. Deu mesos després, i després enfrontar-se a totes les traves i dificultats associades a la pandèmia, inclòs el tancament de totes les biblioteques, la Comicteca començarà la seva activitat de préstecs d'exemplars en el marc de 'Sa Fira 2020'.

Transformar un magatzem en biblioteca

A més de la implicació del departament de Policia Tutor de l'Ajuntament de Porreres, el projecte ha estat possible gràcies a la tasca de Margalida Roig, bibliotecària de Porreres, que des del principi es va bolcar a portar la idea a bon port, aportant una de les sales de les seves instal·lacions que s'usaven de magatzem i els pocs còmics que tenia a les prestatgeries, passant a ser els primers a formar part de la col·lecció i la Comicteca.

La Regidoria de Cultura també va veure amb bons ulls la iniciativa i va decidir apostar per ella dotant al projecte d'una partida pressupostària suficient per a condicionar i moblar l'espai cedit per la biblioteca i adquirir un primer lot de novel·les gràfiques.

La Comicteca també ha estat possible gràcies a donacions desinteressades fetes per aficionats a l'art de la vinyeta i compres mensuals realitzades pel mateix Ajuntament de Porreres.

Durant tot el temps que el virus ha mantengut biblioteques i altres edificis públics clausurats, es va continuar rebent donacions de còmics i fent compres i gestions. Es varen aconseguir col·laboracions importants amb la Fundació Deixalles, entitat sense ànim de lucre que afavoreix la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d'exclusió de les Illes Balears, els qui varen aportar part dels còmics que arribaven a la seva organització i de Dolmen Editorial, una de les editorials de còmic més reconegudes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.