Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama a l’Estat que subvencioni l’acompanyament de menors en vols de residents

El Pi – Proposta per les Illes Balears demana que el govern d’Armengol i el de Sánchez negociïn amb les aerolínies que operen amb les Balears per recuperar o implementar l’acompanyament als menors. La formació ha demanat que «aquest servei estigui subvencionat en part pel Govern de l’Estat per als usuaris residents a les Illes». La diputada d’El Pi, Maria Antònia Sureda, ha afirmat aquest divendres a Es Castell que presentaran «una iniciativa al Parlament que té per objectiu millorar la connectivitat amb l’illa de Menorca»

Per la seva banda el president d’El Pi, Antoni Amengual, ha dit que «una vegada més, veiem com el cost de la insularitat recau sobre els mateixos residents balears i que en algunes ocasions són dobles en el cas de Menorca i Eivissa i triples en el cas de Formentera». En aquest sentit, ha puntualitzat que «la compensació adequada és una exigència històrica de les Illes que requereixen polítiques de mobilitat valentes per pal·liar les mancances quasi endèmiques que aquesta insularitat provoca a residents, viatgers i turistes».

El president d’El Pi ha explicat que «cada vegada és més habitual que els menors prenguin vols en solitari, per a passar les vacances amb familiars o per a reunir-se de forma regular amb el progenitor que viu en una ciutat diferent en el cas de les parelles separades». Segons Amengual, viure a les Balears «surt molt car a les famílies, ja que al preu del vol cal afegir el preu del servei d’acompanyament que varia depenent de les aerolínies que actualment es troben en una situació complicada a causa de la pandèmia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.