Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

MÉS impulsa un bloc estatal amb totes les forces d'esquerres i sobiranistes

La proposta s'emmarca dintre de l'estratègia d'aliances amb l'objectiu de configurar una candidatura unitària a les eleccions europees. La formació també ha acordat adherir-se a la Internacional Progressista

Antoni Noguera, dirigent de la formació ecosobiranista.

MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS per Mallorca ha donat el vistiplau per iniciar els contactes necessaris que permetin «consolidar un espai conjunt que aglutini a totes les forces progressistes, ecologistes i sobiranistes a tot l'àmbit estatal».

Tal com ha informat el partit aquest dissabte, aquesta aliança estratègica, inspirada en el model europeu que representa el grup ALE-Verds, del qual MÉS ja hi forma part, pretén «superar les desavinences sorgides en el passat arran de plantejaments diferents en determinats posicionaments i sobretot a l'hora de fer candidatures a les eleccions europees».

De fet, fins ara el conjunt d'aquestes forces s'han dividit en dos grups; d'una banda els conformats per EH-Bildu, Esquerra i BNG; i, de l'altra, Compromís i Chunta Aragonesista. Ara, segons l'acord adoptat «es tracta d'adoptar una postura que ens permeti superar aquestes contradiccions i prendre un posicionament clar i que no s'hagi de discutir en cada conjuntura concreta».

De moment, MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del 'Fòrum Sobiranista' que des de la seva creació el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís. Ara, es tractaria de consolidar un únic espai polític de tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu. «MÉS ha de passar de tenir una posició d'espectador a una pro activa», han assegurat des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.