Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS impulsa un bloc estatal amb totes les forces d'esquerres i sobiranistes

La proposta s'emmarca dintre de l'estratègia d'aliances amb l'objectiu de configurar una candidatura unitària a les eleccions europees. La formació també ha acordat adherir-se a la Internacional Progressista

Antoni Noguera, dirigent de la formació ecosobiranista. | MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS per Mallorca ha donat el vistiplau per iniciar els contactes necessaris que permetin «consolidar un espai conjunt que aglutini a totes les forces progressistes, ecologistes i sobiranistes a tot l'àmbit estatal».

Tal com ha informat el partit aquest dissabte, aquesta aliança estratègica, inspirada en el model europeu que representa el grup ALE-Verds, del qual MÉS ja hi forma part, pretén «superar les desavinences sorgides en el passat arran de plantejaments diferents en determinats posicionaments i sobretot a l'hora de fer candidatures a les eleccions europees».

De fet, fins ara el conjunt d'aquestes forces s'han dividit en dos grups; d'una banda els conformats per EH-Bildu, Esquerra i BNG; i, de l'altra, Compromís i Chunta Aragonesista. Ara, segons l'acord adoptat «es tracta d'adoptar una postura que ens permeti superar aquestes contradiccions i prendre un posicionament clar i que no s'hagi de discutir en cada conjuntura concreta».

De moment, MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del 'Fòrum Sobiranista' que des de la seva creació el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís. Ara, es tractaria de consolidar un únic espai polític de tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu. «MÉS ha de passar de tenir una posició d'espectador a una pro activa», han assegurat des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.