Setmanari d'informació local - 138 anys

El nombre de docents positius per Covid-19 es duplica en una setmana

44043

El nombre de professors positius per Covid-19 en els centres educatius de les Balears s'ha duplicat durant la setmana del 10 al 16 d'octubre.

Segons ha informat aquest dilluns la portaveu del Govern, Pilar Costa, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, un total de 12 professors (set a Mallorca i cinc a Eivissa) han donat positiu en prova PCR, sis més que la setmana passada, quan van ser sis.

Referent als alumnes, un total de 116 han donat positiu en aquesta última setmana, 11 més que la setmana passada quan es van detectar 105 casos de coronavirus entre l'alumnat.

Actualment, la xifra de professors amb coronavirus representa el 0,07% dels 16.340 docents que hi ha en els centres educatius de les Illes. D'altra banda, el nombre de docents en quarantena activa és de 16, dels quals, nou estan a Mallorca i set a Eivissa.

Pel que respecta a l'alumnat, dels 116 positius, 105 són de Mallorca, 3 de Menorca i 8 d'Eivissa, mentre que a Formentera no hi ha hagut cap.

D'altra banda, hi ha 186 alumnes en quarantena, la qual cosa suposa un 0,1% de l'alumnat incorporat. D'aquests, 151 a Mallorca, 5 a Menorca, 30 a Eivissa i cap a Formentera.

Quant als grups en quarantena, s'estima que la setmana passada va haver-hi 18. El divendres passat, hi havia 32 grups en quarantena activa, dels quals 20 són de Mallorca, 5 de Menorca i 7 d'Eivissa, mentre que no hi havia cap de Formentera.

Això suposa el 0,37% del total d'uns 8.000 grups de les Balears. Pel que respecta al nombre de centres amb grups en quarantena, són 22, el 5,1% del total de centres de Balears. D'aquests, 13 estan a Mallorca, 4 a Menorca i 5 a Eivissa.

En referència a la proporció d'estudis de contacte que donen negatiu, aquesta setmana és del 78%, una xifra un 10% més baixa que la setmana anterior i que indica, segons Costa, que «la transmissió en els centres continua sent baixa».

Pel que respecta als cribratges, aquesta setmana s'han garbellat 251 alumnes i 14 docents d'un total de 26 col·legis. D'aquests, un ha donat positiu i 64 negatiu, mentre que la resta està pendent de resultat. D'altra banda, actualment hi ha dos menors hospitalitzats a l'Hospital Son Espases, a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.