Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI demana que les dones escriptores «ocupin el lloc que mereixen dins del món de la cultura»

44049

La Secretaria de la Dona de l'STEI Intersindical i l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical han reclamat que les dones escriptores «ocupin el lloc que mereixen dins del món de la cultura», amb motiu del Dia de les Escriptores que se celebra aquest dilluns.

L'STEI Intersindical ha recordat a les dones autores «que varen viure en èpoques en què els convencionalismes socials les van obligar a romandre en l'anonimat».

«És evident que si les nostres autores no són citades en el nostre sistema educatiu, o en un número ínfimament menor al dels seus coetanis, difícilment la nostra societat tindrà al cap nomenis d'escriptores», han assenyalat.

Així mateix, han explicat que «diversos estudis constaten que les dones han estat eliminades de la història de la literatura i el sistema educatiu ha estat transmissor d'aquestes desigualtats en tots els camps del coneixement».

Per aquest motiu, han sol·licitat «rescatar a totes aquestes dones del món de la cultura, que han contribuït des d'una perspectiva humil i oculta». «És totalment imprescindible en una societat en la qual les dones estem apoderades i fartes d'aquest masclisme que ens han imposat des de l'inici els temps», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.