Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents de Primària i Batxillerat decidiran si un alumne passa de curs tot i tenir assignatures suspeses

Els docents de les Balears de Primària i Batxillerat determinaran si un alumne passa de curs, una decisió que no quedarà supeditada a l'existència d'assignatures suspeses, segons dues resolucions publicades aquest dimarts per la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Davant la necessitat d'adaptar l'avaluació de l'alumnat del curs 2020-21 a la nova organització del sistema educatiu amb motiu de la pandèmia, la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació ha informat, en una nota de premsa, dels criteris d'avaluació en l'aprenentatge de l'alumnat de Primària i de Batxillerat. Aquesta regulació s'afegeix a les instruccions ja publicades per a l'alumnat d'ESO.

Aquestes instruccions es basen, d'una banda, en els criteris establerts pel Ministeri d'Educació i Formació Professional en el Reial decret Llei del passat 29 de setembre, i per altra banda, en les orientacions sobre els aspectes curriculars, d'ordenació acadèmica i metodològics del segon cicle d'Educació Infantil i Educació Primària i de Secundària i Batxillerat per al curs 2020-21 que es varen publicar en la Resolució del 27 de juliol.

Així, amb els criteris que ha establert el Govern, el nombre de matèries suspeses deixa de ser el criteri fonamental sobre la promoció de curs i aquesta passa a ser una decisió col·legiada de l'equip docent, que és el principi de base que recullen totes les lleis educatives des de la LOGSE.

La Conselleria ha subratllat que es tracta també d'una «mostra de la confiança» en els equips docents per a prendre «les millors decisions» per als seus alumnes, de forma col·legiada i no com una «simple suma de decisions individuals sobre el nombre de matèries suspeses».

Educació ha matisat que «en cap cas això no suposa un aprovat general», perquè per a la promoció i titulació es requereix que l'equip docent, de manera col·legiada, estableixi «uns criteris de promoció fonamentats en la progressió de l'alumnat i en la consecució dels objectius generals de l'etapa i el desenvolupament de les competències clau».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.