Setmanari d'informació local - 138 anys

Darrers dies per a inscriure's al Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics

44117

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha posat en marxa el Diploma Universitari de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics, que es farà del 2 al 30 de novembre de 2020, els dilluns en horari de 16 a 20 hores. El període d’inscripció finalitza el proper dilluns 26 d’octubre i hi ha 25 places disponibles per a les quals es farà un procés de selecció. Es tracta d’un títol propi de la UIB amb 6 crèdits ECTS. Es durà a terme presencialment a Mallorca i virtualment per a la resta d’illes

El Consell de Govern va aprovar al juliol fer una aportació per a finançar aquest diploma amb import màxim de 7.000 €. La titulació cerca la formació especialitzada en l’àmbit del dret lingüístic, amb la finalitat de garantir que els ciutadans de les Illes Balears puguin exercir els drets lingüístics que els reconeix la legislació vigent. La formació arriba en un moment en què està en procés de creació l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, una eina que tendrà les finalitats de vetllar perquè els drets lingüístics siguin respectats i de fer front als casos d'atac o discriminació per raó de llengua.

El diploma aborda el marc legal i jurisprudencial de la llengua catalana a l'Estat espanyol i els drets lingüístics que se'n deriven, amb especial referència a la situació de les Illes Balears. De la mà d’especialistes en legislació lingüística i drets lingüístics, es posen a l’abast dels interessats les bases formatives i els instruments adients per a familiaritzar-se amb la problemàtica que caracteritza la regulació jurídica de la convivència de llengües en contextos plurilingües, el model juridicolingüístic de la Constitució de 1978, el règim jurídic del català als diferents territoris del domini lingüístic o els drets lingüístics dels parlants i els mecanismes que en garanteixen la tutela.

La formació està adreçada especialment per a graduats i estudiants de Dret o Ciències Polítiques, graduats i estudiants de Llengua i Literatura Catalanes i graduats i estudiants d'altres titulacions i persones interessades a conèixer el marc legal de la llengua catalana i els drets lingüístics que en deriven.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.