Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El Pi vol que s'estudiï la creació d'una companyia aèria de les Balears

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha reclamat aquest dijous impulsar la connectivitat de les Illes amb fórmules de col·laboració publicoprivada. El president de la formació, Antoni Amengual, ha explicat que sense vols «no hi podrà haver reactivació econòmica» i ha deixat clar que «s’ha d’estudiar la possibilitat de crear una companyia aèria pròpia que en una primera etapa serveixi per millorar les freqüències entre illes».

«Aquesta s’hauria d’adaptar a les necessitats dels residents implantant tarifes ajustades a l’economia dels residents i facilitant-ne els serveis com a canvi de vols sense penalitzacions, ni equipatge de franc», ha remarcat. El president d’El Pi ha comentat que «altres indrets de l’Estat, com Extremadura i Canàries, ja han adoptat fórmules similars i els hi ha funcionat». Amengual ha destacat que les Illes «necessiten més vols, uns vols que s’estan anul·lant d’un dia per l’altre i ens estam quedant sense connexions, el nostre espai aeri està comandat per interessos econòmics i només faltava la política de fusions entre companyies».

Segons Amengual, «no controlam les portes d’entrada ni de sortida de ca nostra i ens estam quedant aïllats en plena Mediterrània al segle XXI mentre la presidenta Armengol ens parla de tramvies i ha estat incapaç d’aconseguir la cogestió de ports i aeroports». La formació, a banda de presentar una proposta per a impulsar la connectivitat de les illes, ha fet 15 propostes de resolució més entre les quals destaquen aprovar un pla de xoc per al petit i mitjà comerç, que les Balears siguin destinació segura o un pla d’ajudes a fons perdut per als autònoms.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.