Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

La Fundació Mallorca Literària impulsa la segona edició del cicle TardOral

La consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentat la programació del cicle TardOral, un conjunt d’activitats al voltant de la paraula i que té com a objectiu transmetre la tradició oral d’aquesta època de l’any amb la finalitat de difondre-la i preservar-la.

Durant la roda de premsa, Busquets ha reiterat que des del Departament que dirigeix es fa una aposta clara per la programació d’activitats perquè «la cultura és segura i és possible programar esdeveniments, espectacles i activitats educatives», com demostra la Fundació Mallorca Literària amb el cicle TardOral amb «l’objectiu de preservar la tradició oral».

D’altra banda, Castells ha especificat que des de la Fundació Mallorca Literària «volem reprendre el fil de veu de la cultura d’arrel i posar l’accent en l’oralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions». Coincidint amb els mesos de tardor, aquest cicle TardOral permet posar el focus en activitats entorn a la paraula dita, en múltiples modalitats i aproximacions: espectacles, rotllades, activitats familiars i educatives, fan partícip la música, el recitat, la poesia, la cançó, la gastronomia i la reflexió en aquesta tasca de mantenir viva la paraula.

Així, el programa, que s’estrena aquest dissabte amb l’espectacle teatral musical “Palmira”, inclou entre d’altres el concert de polifonies i ressons electrònics “Tarta Relena” l’obra de teatre “De Molleta a Aina Moll Marquès”.

El cicle TardOral és una iniciativa del Museu de la Paraula. Casa Pare Ginard, coordinada per Joana M. Serra en el context del projecte Tradicionari de Mallorca. A més, compta amb la implicació de molts i diversos agents culturals de Mallorca, i inclou propostes i activitats arreu Sant Joan, Montuïri, Palma, Manacor, Inca, Vilafranca, Lloret, Petra, Campos, Artà, Cassà de la Selva (Girona).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.