Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem posa en marxa un manifest en memòria de les víctimes del feixisme a les Balears

La portaveu parlamentària d'Unides Podem, Esperança Sans, ha anunciat aquest dilluns que la formació ha posat en marxa la signatura d'un manifest per a recordar a les víctimes del feixisme a les Balears i reafirmar el seu compromís amb els Drets Humans, la democràcia, la justícia social i la igualtat.

Sans ha assenyalat en una roda de premsa que un altre dels objectius d'aquesta iniciativa és «donar una imatge d'unió i de rebuig contundent» davant els discursos de l'odi que «minen la convivència i que posen en perill» la lluita contra la violències masclista que, assegura, «s'escolten en seu parlamentària».

Propostes de resolució

D'altra banda, ha anunciat que el partit presentarà 22 propostes de resolució derivades del debat de política general, que inclouen augmentar les places publiques en centres educatius de 0 a 3 anys i reformar l'atenció primària perquè el sistema de capellans sigui més eficaç.

Unides Podem també exigirà al Govern una diversificació del model econòmic autonòmic, que s'incrementi el pressupost destinat als sectors d'educació, cultura i indústria local i que es creï una banca pública per a garantir inversions econòmiques socials.

La portaveu també ha dit que el partit exigirà al Govern central que s'actualitzi el sistema de finançament autonòmic, perquè aquest tingui en compte la insularitat, així com incloure el Règim Especial per a les Balears (REB) en la nova Política Agrícola Comuna (PAC).

Quant a l'estat d'alarma, decretat pel Govern, la portaveu parlamentària considera que l'Executiu central «ha fet el que havia de fer» i ha destacat que aquesta decisió ha estat presa amb uns criteris sanitaris, els treballadors dels quals «coneixen millor que ningú com conduir aquesta pandèmia».

D'altra banda, en relació a la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en un bar de Palma el passat 7 d'octubre després de l'hora de tancament, ha manifestat que les explicacions per a abordar aquesta polèmica «podrien haver estat més contundents i amb més autocrítica», així com que «haurien d'haver arribat més aviat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.