Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol demana a la Comissió Europea controls sanitaris homogenis als ports i aeroports

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha traslladat a la Comissió Europea (CE) la situació especial i complicada que viuen les Illes Balears a causa de la pandèmia de la Covid-19 i ha demanat que es doni suport específic al sector turístic per a «poder reactivar l’economia» i prioritat especial a les Balears en els projectes destinats a diversificar el model amb coneixement i innovació, formació, transició ecològica i energètica i digitalització. Així ho ha explicat a la presidenta de la CE, Úrsula von der Leyen, que ha participat a la Conferència de Presidents autonòmics amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Les comunitats autònomes han pogut explicar, de primera mà, les necessitats principals de cada territori, així com treballar directament amb la CE pel que fa al repartiment dels fons europeus de reactivació econòmica. Abans, però, la presidenta ha incidit en la importància de prioritzar la protecció de la mobilitat dins la Unió Europea, especialment afectada per la Covid-19 i que provoca una greu incidència a les Illes Balears, per la seva forta dependència del sector turístic. En aquest sentit, Armengol ha traslladat a Von der Leyen la necessitat d’establir «criteris comuns» per a «tenir controls sanitaris homogenis per viatjar amb seguretat» als aeroports i ports dels diferents territoris.

Segons ha explicat Armengol en la roda de premsa posterior a la reunió, aquesta és una de les prioritats amb què la CE està treballant, ja que es tracta d’una «qüestió absolutament fonamental» per a moltes economies i, especialment, per a la de les Balears.

Per altre costat, Armengol ha destacat la necessitat que el principal sistema de protecció per als treballadors de les Balears, els ERTO, siguin suficients i es mantenguin fins que sigui necessari per garantir aquesta protecció, ja que els fons econòmics provenen directament de finançament europeu. De la mateixa manera, així com l’ISBA augmenta un any la carència dels crèdits, ha demanat que amb els crèdits de l’ICO es pugui actuar de la mateixa manera. La presidenta ha recalcat que aquests nous marges per a continuar sense amortitzar els crèdits beneficia empresaris, autònoms i petites i mitjanes empreses en un moment «tan complicat» per a aquestes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.