Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS lamenta el «poc pes» del PSIB a Madrid així com la «poca sensibilitat» amb els interessos de les Balears

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha lamentat aquest dimarts el «poc pes polític» del PSIB a Madrid així com la «poca sensibilitat» amb els interessos de les Balears.

Noguera ha ressaltat que «aquesta falta d'influència ha quedat demostrada» en l'última votació en la Comissió de Treball del Congrés «on els diputats socialistes s'han oposat a equiparar Balears a Canàries en l'allargament dels ERTO».

«Una vegada més s'obliden de les Illes Balears», ha criticat Noguera durant una roda de premsa conjunta amb la diputada d'ERC en el Congrés Marta Rosique. Així, en virtut dels acords de MÉS amb Esquerra, Rosique va plantejar una esmena a la proposta socialista per a estendre a les Balears les peticions d'allargament dels ERTO a les Canàries fetes pels socialistes.

«És il·lògic», ha dit la diputada catalana, qui també ha censurat el «doble discurs» del PSOE. «El PSOE juga al doble discurs. Aquí van de grans defensors de les Illes i allà s'obliden», ha censurat.

Segons Rosique, Esquerra manté vigents els acords signats amb MÉS per a portar la veu de les Illes a Madrid i fer de l'Agenda Balear un debat de debat en el Congrés. Així, Esquerra registrarà una Proposició No de Llei en el Congrés «per a acabar amb el greuge comparatiu i equipar els dos arxipèlags».

Per part seva, Noguera ha reclamat «més compromís» als diputats balears a Madrid i ha recordat que «les Balears necessiten mesures concretes com allargar els ERTO» fins a l'inici de la pròxima temporada turística.

«Per la nostra condició insular, gran dependència del sector serveis i turístic i pronunciada estacionalitat, necessitem mesures concretes per a pal·liar la crisi de la COVID-19», ha conclòs Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.