Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi proposa crear «bonus comercials» per incentivar el consum del petit comerç

El Pi ha proposat aquest dimarts al Govern que s'incentivi el consum a les Balears amb l’emissió de «bonus comercials» pels clients dels establiments. El diputat de la formació, Josep Melià, ha interpel·lat sobre la necessitat d’un pla de xoc per «poder salvar el petit i mitjà comerç» i també ha reclamat d’altres mesures com que es redueixin els preus dels pàrquings i que es reforci la proposta de centres comercials a cel obert.

El diputat d’El Pi ha afirmat que «s’han de desenvolupar polítiques a curt i a llarg termini amb l’objectiu clar de mantenir el teixit comercial perquè no tanquin els comerços i els treballadors es quedin a l’atur». Segons Melià, «al govern hi ha apatia, un continuisme, com sinó estiguéssim al davant d’una crisi molt greu provocada per la Covid».

El diputat ha recordat també que «s’ha d’evitar la construcció d’altres noves grans superfícies com ses Fontanelles» En aquest sentit, Melià ha apuntat que «encara tenim el projecte rodant per damunt de la taula i s’ha d’anar molt més enllà, el nostre grup va presentar una iniciativa parlamentària a on proposava diferents mesures en aquest sentit».

D’altres propostes de la formació per reactivar el sector són millorar la penetració del comerç online, crear l’observatori del comerç i una escola específica pel sector. Segons Melià, «des d’El Pi sempre hem defensat amb moltes propostes el petit i mitjà comerç però des del govern només hem sentit bones paraules però no fets».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.