Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS impulsa al Parlament una Llei de la Ciència per a retenir el talent de les Balears

El Parlament ha acordat a proposta de MÉS per Mallorca instar el Govern a l'aprovació d'una Llei de la Ciència, «que estableixi el marc jurídic necessari per a donar resposta a la necessitat de captació del personal científic i acadèmic amb més talent». Es tracta d'una proposta emmarcada en el context de diversificació del model productiu per a fer front a la crisi econòmica i social derivada per la Covid-19. Tot, amb la intenció d'assegurar la retenció del talent així com el retorn de joves que varen emigrar durant la crisi anterior generant ocupació qualificada. De fet, amb aquesta iniciativa, des de MÉS s'incideix en la importància d'invertir en indústria tecnològica, ja que «significa que els joves que varen haver d'anar-se'n puguin tornar a la seva terra per a trobar feina amb mà d'obra qualificada i ben remunerada».

El Parlament també ha acordat, a proposta de MÉS, instar el Govern a impulsar un acord polític per a incrementar les inversions destinades a R+D+I. En concret es planteja arribar a l'1,2% sobre el PIB de les Illes Balears que permeti créixer a les empreses del sector tecnològic de les Balears i afavorir empreses de nova creació amb la finalitat de situar la inversió en ciència en la mitjana europea. «És una aposta ferma pel sector tecnològic de les Balears», han explicat.

Les dues iniciatives formen part de les 18 propostes de resolució presentades per MÉS i sorgides del Debat de Política General. Una bateria d'iniciatives que, segons el diputat Josep Ferrà, «són bones per al nostre País, per a la gent de les Illes Balears i que contribuiran a la millora del finançament, a disposar de més autonomia per a fer front als problemes que patim i per a continuar endavant amb polítiques socials, ecologistes i de País».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.