Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien que l'Exèrcit espanyol construeix un «poblat afgà» en zona ANEI de la Serra

L'entitat Son Quint-Parc Natural de Ponent ha denunciat públicament la construcció d’un «camp de combat» per a simular assalts en la zona de seguretat de la caserna militar de Son Suredeta (Base Jaime II). «Aprofitant un antic camp de tir abandonat fa dècades per la seva perillositat i per les molèsties que causava, atès que fa partió amb la urbanització de Son Vida, ara ha estat recuperat per a construir-hi un camp de tir on se simula un poblat que vol ser típic de l’Orient Mitjà», han explicat.

L'entitat denuncia que l'Exèrcit espanyol està construint-lo en una extensió de 5.000 metres quadrats en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), zona d'influència de la Serra de Tramuntana i sense avaluació ambiental.

«A més, incompleix la normativa militar aplicable, concretament el RD 689/1978, de 10 de febrer, que aprova el Reglament de Zones i Instal·lacions d’interès per a la Defensa Nacional, per haver-se edificat sense haver respectat les distàncies que han de mantenir les instal·lacions militars de les zones poblades (zona de seguretat)», han remarcat.

Segons ha explicat el Diario de Mallorca, el projecte té un pressupost de 450.000 euros i ja esta pràcticament acabat.

«L’argumentació que es fa atenent a criteris de Defensa Nacional no és suficient en aquest cas, atès que el camp de tir se situa clarament fora de la “zona d’interès per a la Defensa Nacional” i ocupa el que hauria de ser la zona de seguretat de la instal·lació militar», ha destacat l'entitat.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, també ha criticat la «decisió unilateral» del Ministeri de Defensa espanyol de construir un poblat de maniobres a l'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) de Son Suredeta.

Segons ha declarat Truyol aquest dimarts en roda de premsa, «aquest tipus de projectes haurien de tenir l'aval de l'Ajuntament i del Govern, així com ser valorats per la Comissió Balear de Medi Ambient perquè poguessin dur-se a terme». «El Ministeri de Defensa hauria de complir les mateixes mesures que la resta de particulars tot i que som conscients que la normativa vigent els permet construir un poblat de combat per a fer maniobres prenent la decisió de forma unilateral», ha explicat.

En aquest sentit, ha assenyalat Truyol, l'Ajuntament «no està d'acord amb aquesta forma de procedir». «Palma és una ciutat pacifista, de manera que construir aquest tipus d'infraestructures creiem que no és adequat i, a més, no encaixen amb els valors de la ciutat», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.