Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama rebaixar l'edat de vot als 16 anys

MÉS per Mallorca farà costat a la petició del Consell de la Joventut de Balears (CJIB) per a modificar la Llei del Règim Electoral General (Loreg) i reconèixer el dret de sufragi a partir dels 16 anys.

La formació ecosoberanista ha recordat que fa anys que defensa la rebaixa de l'edat mínima per a exercir el dret a vot. «No té sentit que els joves de 16 anys que avui poden treballar, tenen obligacions penals, ple consentiment en tractaments mèdics, dret al matrimoni i no puguin exercir un dret fonamental com el del vot», ha explicat Tià Lliteres, qui en nom de MÉS s'ha reunit amb l'entitat juvenil.

Lliteres, qui també és el gerent de l'IBJove, i altres membres de la formació com el director insular de Joventut, Alex Segura; la directora General de Joventut, Marta Carrió, i la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol, han explicat que rebaixar l'edat legal «contribuiria a incrementar l'interès per la política entre els més joves, el col·lectiu que avui mostra un major grau de desafectació».

«Volem seguir l'exemple de diversos estats que ja donen dret a vot als joves a partir de 16 anys com Alemanya, Àustria, Nicaragua, el Brasil, l'Equador, Hongria, Eslovènia, o Noruega», ha assenyalat Segura, alhora que ha afegit que entitats de referència com el Fòrum Europeu de la Joventut donen suport a aquesta mesura amb la campanya 'Vote at 16'.

Durant la trobada amb el CJIB, MÉS s'ha compromès a fer seu el decàleg proposat per l'entitat per a tenir en compte a la joventut en les mesures que es prenguin per a fer front a la crisi derivada per la COVID-19. Entre aquestes destaquen incrementar els programes d'ocupació juvenil, la flexibilització dels criteris per a accedir a les ajudes de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ivabi) o augmentar l'oferta de formació professional.

Per part seva, Carrió s'ha compromès a dotar de manera jurídica pròpia al Consell de la Joventut amb una nova Llei de Joventut que preveu impulsar la consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.