Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquestes són les restriccions que s'apliquen a Manacor arran del confinament

La Conselleria de Salut i Consum va decidir aquest passat dimarts el confinament de Manacor davant l'augment de casos de la COVID-19 en els últims dies en el municipi. Així ho informà la consellera Patricia Gómez en roda de premsa després de reunir-se telemàticament amb el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Gómez ha assenyalat que el confinament durarà, al principi, quinze dies i es faran garbellats massius a persones d'entre 25 i 45 anys. La consellera ha reconegut que «la situació no és bona» a Manacor.

Aquestes són les mesures i restriccions que s'apliquen en el municipi:

- Es restringeix l'entrada i sortida de persones en el nucli de població. Encara està per definir el perímetre. L'ajuntament ha de delimitar els carrers.

- Només es permetran els desplaçaments fora d'aquest perímetre que siguin justificats com en altres resolucions: assistència a centres de serveis o sanitaris, laborals, assistència a centres docents i educatives, cura de gent gran o dependents, desplaçaments a entitats financeres, judicis, renovacions de permisos, exàmens, causa força major.

- Es permet la circulació per a creuar el perímetre delimitat en el nucli.

- Es permet la circulació de les persones dins del perímetre afectat, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva. Recomanam a la població que no facin desplaçaments innecessaris o activitats no imprescindibles.

- Els contactes s'han de limitar el màxim possible.

- La capacitat dels comerços o establiments oberts al públic, amb caràcter general no poden superar el 50% de l'aforament.

- Tots els establiments, locals comercials i serveis oberts al públic tancaran com a màxim a les 22 hores. S'ha d'establir també un horari preferent per a les persones majors de 65 anys.

- Reunions i trobades, queda limitat com està ara en 6 persones.

- En vetlles i enterraments podran participar un màxim de 15 persones.

- En relació a la restauració. Es prohibeix en servei de restauració en espais interiors. Només es permet el menjar per endur. A les terrasses, els bars i restaurants han de limitar l'aforament al 50% . Sempre amb la distància de seguretat. En les taules l'ocupació màxima ha de ser de sis persones.

- Tots els establiments de restauració també han de tancar abans de les 22 hores.

- En els centres privats d'ensenyament i acadèmies, no poden superar el 50% d'aforament i els grups de diferents classes han de ser màxim de 6 persones.

- Sempre assegurar la correcta ventilació dels espais.

- Tendrà una excepció: La sol·licitud de poder anar al cementeri durant aquests dies. A partir del dijous dia 29 a dia 2 de novembre, es permet l'accés al cementiri de Manacor, on ja s'han pres unes mesures de seguretat. Els ciutadans podran sortir d'aquest perímetre per a anar al cementiri.

- Els esports federats podran efectuar els seus partits, però recomanen que si es poden ajornar millor. No es prohibeixen.

- Llocs de culte al 30%, com està fixat en la norma del dissabte.

- Dins del pla d'acció comunitària, Salut està treballant amb l'Ajuntament, aquest pla inclourà visites a domicilis per a detectar les necessitats que pugui haver-hi i ajudar les persones a fer una correcta quarantena o aïllaments. A més hi haurà informadors als carrers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.