Setmanari d'informació local - 138 anys

Impressores de sublimació: garantia de qualitat màxima

Aquest tipus de màquines són cada vegada més utilitzades entre professionals de sector de la fotografia a causa de les seves grans prestacions.

Les impressores de sublimació cada vegada guanyen més adeptes en el món de la fotografia i les impressions sobre diferents objectes, com poden ser tasses o samarretes.
Les prestacions i garanties de qualitat que ofereixen aquest tipus de màquines han revolucionat el sector en demostrar als professionals els avantatges respecte a les tradicionals.

Què són les impressores de sublimació?

Abans de tot, cal conèixer què són les impressores de sublimació i quines tècniques utilitzen. Aquest tipus d'impressores utilitzen la calor per transferir la tinta al mitjà que desitgi mitjançant la seva cinta de quatre colors. Aquests colors són els mateixos que han utilitzat les impressores habituals: cian (C), magenta (M), groc (I) i negre (K). Aquesta aplicació de la calor fa que ja siguin els models preferits per fotògrafs i altres artistes que treballen amb les impressions.

A la xarxa es poden trobar diferents models i dissenys d'aquest tipus d'aparells, encara que si bé és cert, per triar la que tingui les característiques específiques que millor s'adeqüin a la feina que es desitja realitzar, una de les opcions més adequades és consultar les millors comparatives de la xarxa, pel que fa a impressores de sublimació es refereix.

Avantatges de les impressores sublimació

La tecnologia avança a passos de gegant i la utilització d'aquest tipus d'impressores de sublimació compta amb diversos avantatges importants pel que fa a l'ús de les tradicionals de tinta o làser.

-Impressió sobre diferents suports: Aquest tipus d'impressores obre un ventall de possibilitats a l'hora de triar el suport sobre el qual es pot realitzar la impressió. A més del tradicional paper, ja hi ha molts negocis que venen les seves impressions sobre tasses, plats, rellotges, per exemple.
-Varietat il limitada de colors: Gràcies a la cinta a quatre colors que utilitza -cian, magenta, groc i negre (CMYK) - es poden obtenir milers de colors diferents. Quatricomia.
-Conservació: Les tècniques d'impressió que utilitzen afavoreixen la seva conservació, dificultant que es ratllin o vagin perdent color amb el pas el temps.
-Tècnica senzilla i que és duta a terme per qualsevol persona.
Malgrat que aquestes impressores garanteixen la millor qualitat de mercat, també compten amb una sèrie de desavantatges:
-Teixits: Quan es treballi amb un tèxtil cal tenir en compte que les peces han d'estar compostes a l'almenys per un 70% de polièster, amb recomanació que sigui del 100%.
-Fons blanc o clar: És complicat subliminar per sobre de suports fons foscos o negres. Per garantir la qualitat en el treball és recomanable fer-ho sempre sobre fons blancs o molt clars.
-Contrastes: Aquest tipus d'impressores tendeixen a pujar el contrast amb predomini de colors freds.
-Neteja de capçals: Igual que passa amb les impressores de tinta convencionals, en aquest tipus de màquines també poden obstruir els capçals per la falta d'ús. Per tant, es recomana fer-les servir habitualment o mantenir-les enceses tot el temps possible perquè mentre descansa realitza automàticament aquesta neteja de capçals de forma rutinària.
-Grandària limitada: La mida de la impressió estarà limitat per la qualitat de la imatge i les dimensions de la taula d'impressió.
-Exposició al sol: Malgrat la gran qualitat que aporten les impressores de sublimació és recomanable que els objectes amb aquest tipus d'impressions no estiguin exposats constantment al sol, ja que així el color es pot anar deteriorant a poc a poc.

A l'hora de comprar una impressora de sublimació cal tenir clar l'ús que se li vol donar. Al mercat hi ha una àmplia gamma de màquines amb diferents característiques que la faran millors per un fi o un altre. A més, hi ha impressores de diferents preus, que poden anar des dels 200 fins als 2.000 euros en cas de les més professionals, pel que és important fer una bona comparativa de prestacions. Sens dubte, aquestes impressores ofereixen un salt de qualitat pel que fa a les tradicionals si se segueixen correctament les seves recomanacions d'ús.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.