Setmanari d'informació local - 138 anys

La Guàrdia Civil espanyola deté 21 independentistes catalans en una nova operació de contingut polític

Nova operació de la Guàrdia Civil espanyola que només es pot explicar, exclusivament, en clau política.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres 21 persones en un operatiu batejat amb el nom de VOLHOV, i s’han fet 31 entrades i escorcolls a diferents empreses, domicilis particulars i, fins i tot, algunes dependències de la Generalitat de Catalunya, segons ha confirmat la mateixa portaveu del govern, Mertixell Budó.

Segons una comunicat del ministeri de l’Interior espanyol, s’han detingut 21 persones com a «presumptes autores de delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals».

Segons Interior, l’operatiu s’ha fet el marc de les diligències prèvies instruïdes ple jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que investigava un presumpte desviament de fons públics, amb origen a la Diputació de Barcelona i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Segons el comunicat, la investigació de la Guàrdia Civil es «va descobrir la suposada prevaricació en la requalificació de terrenys rústics per a la construcció d’un centre de negocis, un restaurant i una escola concertada a la localitat de Cabrera de Mar, a la zona denominada Complex Villabugatti».

Els detinguts

Entre els detinguts hi ha el director de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, l’empresari Oriol Soler, vincular a ERC i l’exalt càrrec de CDC David Madí, en el marc d’una investigació judicial per suposat desviament de fons per finançar les despeses de l’expresident Carles Puigdemont a Waterloo. També podria estar relacionat amb la desviació de fons cap al moviment de Tsunami Democràtic.

Fonts del TSJC asseguren que a més de Vendrell, Alay, Madí i Soler, els investigats en l’operació són Xavier Vinyals (president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i excònsol honorari de Letònia a Barcelona), Antonio Fuste i Roc Aguilera (socis de l’empresa Events d’Igualada), Pilar Contreras (directora general de Centres Concertats i Centres Privats), Marta Molina (vinculada a ERC al Penedès i professora d’institut), l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, l’empresari i activista gironí Josep Campmajó i Jordi Serra (interventor delegat del departament de Presidència amb Carles Puigdemont).

Les investigacions, segons les mateixes fonts, s’han tramitat en una peça secreta durant un any i mig fins aquest dimecres, que s’ha aixecat el secret.

Puigdemont: «Suport als detinguts d’aquesta urpada repressora»

El president Puigdemont ha fet un tuit en relació a l’operatiu: «Intenten la mort política i civil de l’independentisme perquè tres anys després de la declaració d’independència continuem lluitant per una causa justa i democràtica. No se n’han sortit, i no se’n sortiran. Tot el suport als detinguts d’aquesta nova urpada repressora».

Aquestes detencions han provocat nombroses reaccions, com la de Jordi Sànchez , Jordi Cuixart (Llibertat detinguts! Volen criminalitzar la lluita noviolenta de la ciutadania, convertim la impotència en més determinació que mai) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha assegurat que «l’estat espanyol no entén altres paraules que la repressió, la persecució política i la vulneració de drets». També s’ha pronunciat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, amb un «prou detencions de matinada. Prou persecució política!».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.