Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern espanyol a complir la Llei de Costes pel que fa a l'ús públic

El Parlament ha aprovat una Proposició no de Llei (PNL) per la qual s'insta el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i la Demarcació de Costes a realitzar els treballs de manteniment a la zona de trànsit de la seva competència que puguin tenir utilitat per al pas de persones.

Durant la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial, la Cambra ha apostat per deixar expedita aquesta franja paral·lela a la ribera de mar, tal com indica la Llei de Costes.

En la defensa de la PNL, el diputat d'Unides Podem Pablo Jiménez ha assenyalat que aquesta PNL té un doble objectiu. «D'una banda, impulsar la salvaguarda d'un bé públic com és el Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) i per una altra proporcionar feina a persones aturades», ha explicat.

En relació al primer objectiu, Jiménez ha apuntat que «s'ha de recordar a l'Administració competent la seva obligació de complir la Llei de Costes de 1998». «En el territori balear, veiem amb freqüència que tant l'accés com el trànsit d'aquest bé públic es veu limitat per la construcció d'edificacions o instal·lacions sense autorització», ha recalcat.

En aquest sentit, Jiménez ha destacat que «és alarmant la manca de manteniment d'algunes zones d'aquestes servituds per part de les administracions competents el que origina el creixement i ocupació d'aquestes per la vegetació natural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.