Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

La UOB reclama màscares per als docents i denuncia que Educació no informa de tots els positius

La Unió Obrera Balear (UOB) denuncia que Educació «no subministra als docents les màscares que obliga a utilitzar, ni ha comunicat tots els casos positius».

La Conselleria no distribueix als centres màscares quirúrgiques ni FFP2, tot i que les darreres pautes publicades per Educació obliguen a dur-ne als docents vulnerables o que treballen amb grups estables. «Segons ens ha reconegut Prevenció, són els centres els que les han de facilitar amb càrrec al seu pressupost», ha explicat la UOB. Pel que fa a les màscares higièniques, la Conselleria només en va fer una tramesa a principi de curs. La UOB reclama a Educació que faciliti als docents el tipus de màscara que estan obligats a dur per normativa, i que en garanteixi la seva reposició.

D’altra banda, pel que fa a les relacions de casos positius que comunica Personal Docent, la UOB observa que fins la darrera tramesa de divendres 23 d'octubre no hi figura cap cas a Menorca, «quan ens consta que hi ha com a mínim tres docents que han donat positiu en algun moment». Per tant, exigeixen que es revisi el recompte de casos a totes les Illes, «atès que la manca de transparència suposaria un frau i un risc per a la salut pública».

Igualment, exigeixen a la Conselleria que consideri contactes estrets tots els docents que han compartit aula amb el cas positiu, atès que el criteri general de proximitat de menys de dos metres, sense màscara i durant més de quinze minuts no té en compte la transmissió per aerosols dins l'espai tancat d'una aula. També reclamen que es doni per escrit el dictamen negatiu de contacte estret, que en aquests moments simplement es comunica amb la trucada telefònica d’un infermer o metge de la Conselleria. Així mateix, els docents que consideren que poden esser contacte estret i no consten a la llista que envia el centre, també han de tenir dret a un dictamen oficial. «Tampoc no s’ha regulat la situació laboral durant l’espera dels resultats de la prova o la quarantena pel que fa a possibles repercusions a la nòmina», denuncien.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.