Setmanari d'informació local - 138 anys

De la terra plana i les denúncies falses

L'article 456 del Codi Penal vigent sanciona a qui imputés a alguna persona fets que de ser certs constituirien infracció penal si ho fes amb coneixement de la seva falsedat o temerari menyspreu per la veritat davant funcionari judicial o administratiu que tingui el deure de procedir al seu esbrinament.

L'any 2018, a l'Estat espanyol, es varen cometre 8.499 delictes de falsedat amb judici, sentència i condemna ferma. D'aquests 6.800 delictes varen ser comesos per homes, la qual cosa suposa el 80% d'aquesta mena d'infracció penal versus els 1.699 delictes d'aquesta naturalesa comesos per dones, un 20% (mateixa distribució per sexe que en el total dels delictes de qualsevol tipus).

Els delictes falsament denunciats poden ser molt variats, encara que les amenaces i coaccions sense testimonis ni documents són més habituals. No són infreqüents molts altres tipus específics d'acusacions, com a apropiacions indegudes, furts, incendis, danys, enverinaments, assetjaments sexuals, sabotatges i últimament una gran varietat de delictes tecnològics (font: Gallardo Ortíz, pèrit criminòleg).

En aquest mateix any 2018 només una de totes aquestes falses denúncies corresponia a una falsa acusació d'haver sofert violència masclista realitzada per una dona. El que suposa el 0,011% de tots els delictes de falsedat que, recordem, són comesos majoritàriament per homes.

Recordem també que el 2018 varen ser comptabilitzades al voltant de 200.000 denúncies per violència de gènere.

En definitiva, ens posem com ens posem, la terra continua sent rodona i els homes continuem guanyant per contundent golejada a les dones en l'ús de la mentida, la manipulació i la falsedat acusatòria per a obtenir beneficis personals.

De fet, acusar les dones d'interposar centenars, milers o milions de denúncies falses forma part d'aquesta conducta prevalent masculina consistent a amagar, manipular i mentir com a bergants.

És la nostra masculinitat falsària, la nostra tradicional agenda oculta, no sols la pràctica de la faula dels nostres cunyats.

Són #LesClavegueresDeLaMasculinitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.