Setmanari d'informació local - 138 anys

L'extrema dreta podria estar al darrere dels aldarulls dels negacionistes a Barcelona

Els manifestats han cremat contenidors i han fet barricades pels carrers del centre de Barcelona. | E.P.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a 15 persones (dues d'elles menors) durant els aldarulls a Barcelona d'aquest divendres a la nit després d'una protesta a la plaça Sant Jaume en contra de les noves restriccions del Govern català contra el coronavirus, i que han deixat un total de 30 ferits.

En una entrevista al canal 3/24, la comissària dels Mossos a la Regió Metropolitana Nord, Alícia Moriana, ha informat que 23 dels ferits són agents policials i set són manifestants (tots són lleus).

Segons Moriana, en les protestes hi havia «grups radicals i alguns vinculats a l'extrema dreta», a més dels assistents que formen part de sectors econòmics afectats per les noves mesures del Govern.

«Teníem sospites que segurament podria haver-hi algun grup de persones més radical, però en cap cas havíem previst la violència que aquestes persones han exercit», ha dit.

També ha explicat que els Mossos van realitzar registres a la gent que acudia a la protesta, que van permetre «detectar a persones que duien objectes contundents com ara bengales, petards, ampolles de vidre i pintura».

Unes 1.500 persones s'havien concentrat pacíficament al començament de l'horabaixa a la plaça Sant Jaume, però posteriorment una cinquantena de persones han iniciat els altercats, cremant contenidors i fent barricades en el centre de la ciutat, i han saquejat dues botigues.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.