Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Antoni Noguera (MÉS): «El Govern espanyol falta al respecte als municipis de les Balears»

Imatge de la roda de premsa virtual celebrada aquest dissabte per MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha qualificat aquest dissabte dematí de «falta de respecte als municipis de les Illes Balears» el fet que el govern de Pedro Sánchez encara no hagi publicat al BOE l'anunci que va fer fa cosa d'un mes sobre la possibilitat d'incloure els romanents municipals als pressupostos municipals del 2021 i suspendre la regla de despesa.

Noguera ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa virtual acompanyat dels batles i batlesses de MÉS per Mallorca i en la qual han intervingut també la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, i el batle de Manacor, Miquel Oliver. Noguera ha assenyalat que els pressupostos municipals són «més importants que mai perquè han de servir per minimitzar els efectes d'aquesta crisi». El coordinador ecosobiranista ha criticat la «desinformació total» que pateixen els ajuntaments a l'hora d'elaborar els seus comptes respecte a l'anunci fet fa setmanes pel Govern espanyol.

Maria Ramon ha denunciat també que «tenim un titular ben gros, però no tenim la lletra petita». Per això ha demanat «l'autonomia suficient per poder invertir els romanents en les coses que necessiten els ciutadans i ciutadanes dels nostres municipis». «Ara mateix començam a elaborar els pressupostos del 2021 i és imprescindible que sapiguem com podem distribuir els doblers i amb què comptam, les inversions en qüestions com serveis socials i ajuts econòmics són essencials», ha dit la batlessa d'Esporles.

Per la seva part, Miquel Oliver ha denunciat «el segrest dels estalvis dels ajuntaments per part de la llei Montoro i els governs espanyols durant massa anys». El batle ha informat que «a Manacor hi ha 40 milions d'euros guardats al banc que necessitam per fer front a la situació delicada que tenim ara». Concretament, el batle ha explicat que divendres hi va haver una concentració de bars i restaurants afectats per les mesures de confinament, i que «l'única manera de fer un pla d'ajuts per donar suport a aquest sector és que el govern Sánchez ens permeti incorporar els romanents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.