Setmanari d'informació local - 138 anys

Ramon Ramon, Àlex Matas, Jordi Valls, i Ferran Joanmiquel són els guanyadors dels 49 Premis Octubre de narrativa, assaig, poesia i teatre

Els guanyadors, Ramon Ramon, Jordi Valls i Àlex Matas. | Foto: Prats i Camps

Ramon Ramon, Àlex Matas, Jordi Valls, i Ferran Joanmiquel són els guanyadors dels 49 Premis Octubre de narrativa, assaig, poesia i teatre. Els jurats han valorat la qualitat de les obres així com la seva rellevància per a la cultura en llengua catalana.

El Jurat que ha atorgat el Premi Joan Fuster d'Assaig estava compost per Sebastià Carratalà, Ferran Garcia-Oliver, Mariona Lladonosa, Antoni Martí Monterde i Joan Safont. L'obra guanyadora, 'Els marges dels mapes' d'Àlex Matas, ha estat escollida entre un total de 29 originals presentats. Els membres del jurat han valorat que «es tracta d'un assaig que gira entorn del concepte de frontera, un tema que sempre ens ateny i ens commou, tot fent ús de materials literaris contemporanis que tot just repensen territoris ambigus i problemàtics».

El Jurat que ha atorgat el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, format per Anna Ballbona, Anna Gual, Jordi Marrugat, Ricard Mirabete, i Pere Antoni Pons ha escollit com a obra guanyadora 'Pla 10 de l'espai exterior', de Jordi Valls Pozo, entre un total de 97 originals presentats. Els membres del jurat han destacat la «voluntat de construir una posició poètica que parteix de l'experimentació contemporània per crear un univers singular», ja que «el caracteritzen: una atmosfera d'imatges vives, impactants; la crítica social des del joc i l'humor; i la combinació de formes en prosa, teatrals i líriques».

El Jurat que ha atorgat el Premi Andròmina de Narrativa estava compost per Borja Bagunyà, Manuel Baixauli, Margarida Casacuberta, Marina Porras i Anna Punsoda. L'obra guanyadora, 'No sé què mor', de Ramon Ramon, ha estat escollida entre un total de 74 originals presentats. Els membres del jurat han valorat «la qualitat de l'escriptura, la profunditat de la reflexió assagística, la consolidació d'un projecte dietarístic on es combina la reflexió abstracta amb l'experiència quotidiana».

I finalment, el Jurat que ha atorgat el Premi Pere Capellà de Teatre estava integrat per Cristina Clemente, Francesc Foguet, Andreu Gomila i Aina Tur. L'obra guanyadora, 'Tots els color del blanc', de Ferran Joanmiquel, ha estat escollida entre un total de 59 originals presentats. Els membres del jurat han destacat «el valor metafòric-simbòlic del text, que aborda la temàtica del genocidi lingüístic a través d'un poble imaginari i una llengua a la qual sols resta un parlant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.