Setmanari d'informació local - 138 anys

La Sindicatura de Comptes torna a alertar de l'excés de temporalitat entre el professorat de la UIB

La Sindicatura de Comptes ha tornat a alertar, en el darrer informe sobre els comptes de la Universitat dels Illes Balears (UIB), de l'excés de temporalitat en la plantilla de professors de la Universitat, que segons la llei no hauria de superar el 40% i es va situar en un 61,7% al tancament de 2018.

Així ho exposa la Sindicatura en l'informe de fiscalització corresponent als comptes de l'exercici 2018, un document que s'ha lliurat aquest dilluns al Parlament.

L'advertència sobre la temporalitat a la UIB ha estat recurrent en informes anteriors, i respecte a 2017 el percentatge de docents contractats temporals -això sense comptar els contractes dels investigadors- només ha disminuït en una dècima.

A més, la Sindicatura remarca que segons la Llei orgànica d'universitats, els professors contractats doctors són de caràcter indefinit; però a la UIB l'organisme ha detectat un total de 99 professors d'aquesta categoria contractats com a temporals.

En termes generals, la Sindicatura expressa un dictamen favorable «amb excepcions» a l'anàlisi dels comptes de la UIB. Això vol dir que encara que entén que la comptabilitat presentada expressa «la imatge fidel del patrimoni i la situació financera» de la Universitat, es realitzen una sèrie de matisos i recomanacions sobre aspectes millorables.

Entre d'altres aspectes, la Sindicatura també remarca que diversos edificis de la UIB no es troben inscrits en el Registre de la Propietat, la qual cosa suposa un incompliment dels seus estatuts; i avisa que s'estan pagant les hores extres contravenint l'acord normatiu de 2013 que indica que s'han de compensar amb dies lliures o jornada variable.

L'informe conté un total de 32 recomanacions per a millorar la gestió economicofinancera de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.