Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama convertir la Unitat Militar d'Emergències en un cos civil

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha criticat aquest dimarts al Parlament la política espanyola en matèria d'Emergències i ha denunciat que el model del Govern espanyol que «no aposta ni pels serveis d'Emergències ni tampoc però reforçar a Ibanat i Bombers, etc».

En aquest sentit ha recordat que l'administració pública espanyola «va orquestrar una OPA hostil contra els serveis professionalitzats i especialitzats, aquesta OPA es diu Unitat Militar d'Emergències». En aquest context i durant el debat d'una proposta del PP, Ferrà ha insistit a reclamar que «les Unitats de l'UME passin a convertir-se en un cos civil sota la direcció dels serveis d'emergències de les CCAA i amb un protocol de cooperació entre territoris, com es fa amb els incendis forestals».

Durant el debat, Ferrà ha recordat a l'exconseller Biel Company que sota la seva gestió s'acomiadava a treballadors d'IBANAT, ja que en paraules mateix Company «una guarda d'ovelles fan més feina que una brigada d'Ibanat». Així, el diputat ecosobiranista l'hi ha etzibat que «les ovelles no apaguen incendis, no rescaten persones, ni protegeixen a la població civil».

Ferrà també ha defensat la creació d'una comissió que integri tots els agents que puguin estar implicats en cas de qualsevol mena d'emergència per fenòmens naturals adversos i que estigui coordinat per la direcció general d'Emergències i Interior i que integri l'Ibanat, bombers i altres cossos de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.