Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama que els ajuntaments sanejats disposin sense condicions dels romanents

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha reclamat aquest dimarts a la comissió d’Hisenda del Parlament que els ajuntaments sanejats disposin sense condicions dels romanents que han anat acumulant. El diputat Josep Melià ha deixat clar en una iniciativa parlamentària que rebutgen l’acord entre el Govern espanyol i la Federació de Municipis i Províncies perquè «suposa un xantatge indigne cap a les entitats locals».

Melià ha comentat que «els 600 milions d’euros dels ajuntaments de les Balears s’han de poder utilitzar a ca nostra, hem de tenir mans lliures sobretot ara amb la crisi de la Covid que són més necessaris que mai». El diputat també ha demanat «rebutjar qualsevol proposta o fórmula jurídica que faci que els consistoris, per disposar d’una part dels romanents hagin de prestar o deixar una altra part d’aquest a una altra administració pública».

Finament la formació vol que el Govern impugni davant el Tribunal Constitucional o la jurisdicció ordinària qualsevol norma jurídica aprovada per l’Estat que suposi que els ajuntaments sanejats no puguin disposar lliurament i amb plena autonomia dels seus romanents i que condicioni aquesta disposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.