Setmanari d'informació local - 138 anys

La comunitat educativa i veïnal de s'Arenal exigeix al Consell una nova ubicació per als malalts de la Covid-19

L'Ajuntament de Llucmajor ha comunicat aquest divendres que dóna tot el seu suport a l'AMIPA del centre educatiu Sant Vicenç de Paül en la seva reivindicació per a exigir al Consell de Mallorca una solució respecte a la ubicació d'un 'hotel Covid' situat al voltant del col·legi on passen la quarantena persones que han donat positiu a les proves PCR i no poden residir a un altre lloc o negatius però que han estat en contacte amb persones infectades.

En un comunicat emès per l'AMIPA, amb el suport de la direcció i personal docent del centre educatiu, mostren el seu total rebuig i disconformitat per aquest fet i exposen que l'hotel medicalitzat, situat al carrer d'Antoni Catany 5 de s'Arenal, està ubicat just devora una plaça on els alumnes d'ESO havien de fer el temps de pati, previ consentiment de l'Ajuntament, i ara no es pot fer per la inseguretat que crea entre les famílies dels estudiants la proximitat de l'hotel.

L'AMIPA, amb el suport de la comunitat educativa i les entitats veïnals de la zona i amb el suport de l'Ajuntament, vol transmetre el seu desacord i malestar per aquesta situació. Des d'aquests col·lectius s'entén la necessitat de tenir una infraestructura que permeti aquestes persones fer la quarantena amb la màxima seguretat sanitària, però incideixen en què l'hotel es troba a menys de 10 metres del centre educatiu, i una bona part de les habitacions donen al carrer on està ubicat el mateix.

El comunicat al·lega que les habitacions no tenen finestres amb obertura limitada com els hospitals, o l'hotel Melià (hotel també destinat a hotel Covid), i per tant «les persones que estan allà confinades poden sortir a l'exterior a través dels balcons en qualsevol moment amb el risc sanitari que això pot suposar».

A més, constaten que no se salvaguarda la intimitat de les persones allotjades a l'hotel, ja que quan surten als balcons i per tant són visibles per a qualsevol persona que transita pel carrer.

Amb aquest escrit es vol continuar exposant una situació que és preocupant i «la necessitat de reubicació d'aquest servei a la comunitat a un altre lloc on no hi hagi una confluència de nucli poblacional tan significatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.