Setmanari d'informació local - 138 anys

Els patinets han de dur el llum encès i no poden dur acompanyant, a partir d'aquest divendres a Palma

Els conductors de patinets hauran de circular, a partir d'aquest divendres, amb el llum encès i amb algun element reflectant i no podran dur acompanyant.

Així consta en la modificació del decret de regulació d'usos dels vehicles de mobilitat personal (VMP) que ha entrat en vigor aquest divendres impulsada per l'àrea de Mobilitat Sostenible per a reforçar la visibilitat d'aquests elements i establir normes que redundin en una major seguretat viària tant pels vianants com pels mateixos conductors d'aquests vehicles.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha subratllat que els patinets són «un aliat» de la mobilitat sostenible amb unes normes de circulació que cal anar actualitzant.

Segons ha explicat, la normativa s'adapta amb l'objectiu, d'una banda, de reforçar la seguretat dels vianants i dels propis conductors de patinets i, per un altre, de permetre que aquests vehicles comparteixin espai en aquells carrers que ara han vist limitada la seva velocitat a 30 quilòmetres per hora.

«Un dels grans canvis d'haver transformat Palma en una ciutat 30 és fer possible la convivència a la calçada d'alternatives al vehicle privat com els patinets», ha apuntat.

Després de la modificació, s'estipula que els VMP poden circular per les calçades dels carrers limitats a velocitats iguals o inferiors a 30 quilòmetres per hora i en carrils bici sempre sense superar els 25 quilòmetres per hora i sempre en el sentit de circulació autoritzat.

A més, amb l'objectiu de reforçar la visibilitat dels VMP i millorar la seguretat viària serà obligatori circular amb la llum encesa per a millorar la visibilitat per part altres usuaris de la via.

A partir d'aquest divendres, és obligatori dur una armilla o algun element reflector envoltant el cos i a una altura suficient per a poder ser visibles.

Per part seva, es recomana dur casc, així com disposar d'una assegurança de responsabilitat civil i es prohibeix circular amb un acompanyant.

L'actualització del decret també s'ajusta millor a la definició de VMP a la proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT). En aquest sentit, es consideren VMP aquells vehicles d'una roda o més, dotats d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics amb una velocitat màxima per disseny d'entre sis i 25 quilòmetres per hora. Han de complir a més la normativa estatal vigent.

Segons han recordat, des del juliol passat de 2019 Palma disposa d'un decret que regula les normes per circular amb VMP a la ciutat i que prohibeix expressament que circulin per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats en exclusiva als vianants.

A més, el decret vigent obliga als VMP a dur timbre, sistema de frenat, llums i elements reflectors homologats perquè es puguin detectar a una distància de 150 metres i estableix que l'edat mínima per a conduir un VMP són 15 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.