Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB i el Consell commemoraran la Germania, amb unes jornades sobre la revolta social

El Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb patrocini i col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, ha organitzat les jornades 'La Germania a Mallorca i La seva Transcendència', per a commemorar, l'any vinent, el cinquè centenari de la revolta.

Segons ha informat la UIB aquest divendres en una nota de premsa, les jornades, que estan previstes per als dies 7 i 8 del mes d'octubre de 2021, abordaran quatre grans àmbits, des dels precedents i fonaments ideològics de la Germania; fins a la Germania vista per la historiografia moderna i contemporània; entre la història i la política, el context i els esdeveniments; i la repressió i el canvi social i econòmic després de la Germania.

Aquesta trobada acadèmica reunirà a l'octubre de 2021 a experts de la UIB i d'altres universitats de l'àmbit de l'antiga Corona d'Aragó. Així mateix, podran presentar-se comunicacions, fonamentalment referides a estudis de casos o locals, com ara, per exemple, els esdeveniments i les conseqüències de la Germania en poblacions de l'illa de Mallorca.

La vicepresidenta primera del Consell, Bel Busquets, ha assegurat aquest divendres durant la presentació de les jornades en la UIB que «els mallorquins tenen el dret de conèixer i saber més sobre el seu passat, i les institucions públiques tenen el deure de promoure aquest autoconeixement i difondre'l perquè arribi al màxim possible de públic interessat».

A la presentació de les jornades acadèmiques, ha assistit, a més el vicerector de Recerca i Internacionalització, Enrique García Riaza, qui han acompanyat als historiadors Miguel Ángel Capellán , director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts; el director insular de Política Lingüística, Luis Segura, i el professor d'Història Medieval i coordinador de les jornades, Antoni Mas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.