Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Concentració a Palma contra els feminicidis i per una «societat on les dones visquin lliures i sense por»

Més de 150 persones s'han manifestat aquest divendres a la plaça d'Espanya de Palma per condemnar el crim masclista ocorregut aquesta setmana en el Secar de la Real i reclamar una «societat on les dones visquin lliures i sense por».

Durant la concentració, que ha estat convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, s'ha llegit un manifest amb el qual s'ha exigit als actors polítics i socials que «facin un pas endavant» en la lluita contra el masclisme.

Entre pancartes i crits de «no és un cas aïllat, és el patriarcat» o «cap agressió sense resposta", l'entitat ha assenyalat «que la violència contra les dones és estructural i és sistemàtica».

«En aquest país maten dones cada setmana davant el silenci còmplice de la societat civil i de les institucions. Sentim la notícia d'un nou feminicidi igual que sentim ploure», han lamentat des de Moviment Feminista de Mallorca durant la lectura del manifest.

L'entitat ha denunciat que aquest crim masclista, ocorregut aquest passat dimarts a Palma, és el tercer que s'ha produït enguany a Balears, i que des de 2003, un total de 38 dones han estat assassinades a les Illes. A més, han apuntat que, a l'Estat espanyol, «només en 2020 s'han produït 76 feminicidis i sis nins han estat assassinats».

«Volem una vida sense violències, sense agressions sexuals, ni en l'entorn familiar, ni dins ni fora del treball. Sense haver de passar por per la nostra amiga, la nostra germana, la nostra mare, la nostra filla o per nosaltres mateixes», han exigit.

Compromís polític i social

En declaracions als mitjans de comunicació, la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Sandra Serra, ha explicat que la concentració s'ha realitzat «per cridar ben fort» per les dones assassinades, «perquè elles ja no ho poden fer».

Serra ha insistit en la necessitat que «es deixi de normalitzar» aquests crims i que es comprengui que «no és una qüestió d'una violència episòdica, sinó estructural». «Hauríem de ser moltes més persones les que som avui aquí», ha assenyalat.

D'altra banda, ha exigit als actors polítics i socials que se sumin a la lluita contra el masclisme. «Ja n'hi ha prou de minuts de silenci», ha criticat. Serra ha considerat que en els darrers anys s'han posat en marxa accions i campanyes, però més enfocades a les víctimes, per la qual cosa ha reclamat que aquestes es dirigeixin als agressors.

«No podem esperar més. És una realitat, ens estan assassinant i volem polítiques valentes», ha indicat, alhora que ha demanat als mitjans de comunicació que evitin el «sensacionalisme» quan es tracta de narrar casos de violència masclista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.